onsdag 9 april 2014

God frukost


Jag har aldrig gjort egen müsli innan. Min minsta kille kom hem efter en hemkunskapslektion där de hade gjort just müsli. Han sa hur gott det var så klart vi var tvungna att prova. Jag kan bara hålla med. Det blev jätte gott. Detta receptet gjorde vi efter och naturligtvis hade de inte nötter i den de gjorde i skolan.

Müsli

5 dl rågflingor
5 dl havregryn
100 g hasselnötter
2 dl solroskärnor
1 dl kokos
1 dl hela linfrö
1 dl råsocker
2 dl vatten
5 msk naturell matolja
2 dl russin
valfri mängd torkad frukt

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Blanda vatten och olja. Häll detta i bunken och blanda. Rosta i långpanna i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter. Rör om var tionde minut. Förvara i burk.

Vad brukar ni äta till frukost?

Kram // A

9 kommentarer:

  1. Här blir det mest te och macka till frukost.Ibland ett ägg, bland lite yoghurt också.
    Hem kunskap är bra, vi har fått tagit del av både soppor och kyckligspett här hemma som minstingen velat att vi skulle laga efter att hon gjort det just på hemkunskapen :)
    Du, det behöver inte alls vara så svårt att piffa till ett tråkigt sovrum. Med små medel kan man åstadkomma mycket. Och inspiration finns ju hur mycket som helst på nätet. Sätt igång vet ja! ;) =) Jag har också haft tråkiga sovrum förr och inte fått till det, men när jag är nöjd så är det mycket skönare att gå och lägga sig ;) Skönare att vakna upp också ;)
    Kram /Maria

    SvaraRadera
  2. Just nu har jag helt snöat in mig på mackor med skivbar leverpastej. Men sånt går i vågor för mig, äter inte samma frukost år ut och år in. Musli äts ibland, hemmagjord är supergott!

    SvaraRadera
  3. Åh, så gott det ser ut, nu blir jag sugen på att testa! Då vet man ju vad man äter också och det är ju alltid bra! :)

    Jenny

    SvaraRadera
  4. Frukost är det godaste som finns! Egen müsli smakar så mycket bättre än köpe
    Kram Sandra

    SvaraRadera
  5. Tack, det där vill jag gärna testa! Äter både smörgås och yougurt med crunch varvat i perioder. Kram Pernilla

    SvaraRadera
  6. Mr C gjorde en hel plåt för någon dag sedan, farligt gott även som snacks på kvällen i soffan. Kramisar Tina

    SvaraRadera
  7. Hemmagjord müsli är så gott. Kanske ska ta och göra en sats för det var ett tag sedan.
    Gröt på jobbet med en massa frön i. Yoghurt och macka på helgen.
    Kram Mamma C

    SvaraRadera
  8. Det lät gott får nog testas !! Får man låna lillkocken som hjälp ;)? Här är det oftast kvarg eller knäcke på morgonen!xo /G

    SvaraRadera
  9. Här blir det oftast en blandning på kvarg/kesella och yoghurt och müsli, gör nästan alltid egen, godast så. Toppar med vinbär och nötter om det inte redan finns i müslin.
    Kram

    SvaraRadera