lördag 29 november 2014

Slarvigt men gott


Det blev en lyckad dag i går och det var en nöjd tonåring som gick och la sig (sent) i går kväll. Vi hade en mysig dag som han helt fick bestämma. Den började på banken....haha.
Även mat och tårta var i tonåringens val. Jag tycker det är roligt nu att jag faktiskt får göra "slarviga" tårtor. Sen jag tog studenten som bagare har jag gjort jag vet inte hur många prinsesstårtor, en god tårta men inte jätte kul att göra. När barnen kom ville de ha olika mönster på sina tårtor. Nu väljer de lite annorlunda. De väljer goda och inte så avancerade tårtor. Vad jag tycker om tårtor med sockerpasta ska jag inte gå in på men visst äter vi till viss del med ögonen men smaken är väl ändå viktigast eller vad tycker ni?

Nu ska jag se om jag kan få lite stämning av advent.
Kram // A

fredag 28 november 2014

Grattis!




GRATTIS min älskade "lille" kille!

I dag är det en stor dag här hemma. Det är inte bara fredag utan även min lille killes födelsedag, han blir tonåring. Det ni......Vi har hela dagen tillsammans och han får välja hur han vill spendera den. Vi får se vad som händer och i kväll väntas kalas.

Jag önskar er en trevlig fredag, det tänker vi ha!
Kram // A

torsdag 27 november 2014

Ögonfransförlängning



Ena dagen superstressad och nästa dag har jag känslan av att jaja det löser sig......och precis som ni skriver att jul blir det ändå så varför stressa. Förra veckan stressade jag inte haha då låg jag (nästan) helt stilla i ca två timmar för att förlänga mina ögonfransar. Jag har funderat på att göra det länge och nu slog jag till. Det är faktiskt riktigt skönt att inte behöva ta på mascara varje morgon som jag i vanliga fall gör och....jag tycker inte det ser så värst onaturligt ut heller. Inte lätt att få till en bild bara men jag hoppas att ni ser......har ni testad någon gång?

Nu tänker jag sätta tänderna i denna dag och jag tänker ta dagen med ro.
Kram // A

onsdag 26 november 2014

Stressa lugn



Redan onsdag och jag  fattar som vanligt ingenting. Jag brukar skylla på min blonda hårfärg. Jag känner mig så där stressad som man kan göra ibland. Ni vet när man har så mycket att göra men det händer ingenting och egentligen har man inte ens tid att jobba. Så känns det just nu. Det är första advent på söndag och jag har inte gjort någonting och är inte riktigt beredd. Innan dess har jag en liten (som inte alls är liten längre) son som fyller tonåring och en lite större som ska åka på lan långt bort i flera dagar (mamman gillar det inte). Ni förstår hur stressat det är att vara jag va?

Bäst att köra och jobba så jag kan komma hem igen och stressa vidare (även om det inte händer någonting).

Kram // A

tisdag 25 november 2014

Minisweet


Jag gillar de flesta melonsorter men vattenmelon och helst utan kärnor då är en favorit. Jag köper inte så ofta vattenmelon, det blir oftast de mindre sorterna för jag tycker att just min favorit är så himla stora och vi hinner inte äta upp innan den blir dålig. Men kolla.....den lilla söta hittade jag i affären. Var bara tvungen och jag kan berätta att den var superduper god också. Alldeles sweet och hur mini som helst. Mumma!

Äter ni mest apelsiner kanske vid denna tiden?
Kram // A

måndag 24 november 2014

Matstyling




Jag har varit på föreläsning om hur man kan få inspiration att styla mat på foto. Det var duktiga Diadonna som höll i detta. Kvällen började med värmande glöggmingel där föreläsaren själv minglade runt och presenterade sig. Trevlig start tyckte jag. Kvällen gav mig många "ja just det" tankar och inte bara funderingar kring foto faktiskt. Hennes budskap var "Do more of what makes you happy" och det gillar jag och tänkte ta det med mig......
Kika gärna in hos henne och njut av hennes härliga foto.
Nu kickar jag igång måndag och ny vecka.....

Ha en fin fin dag alla glada.
Kram // A

lördag 22 november 2014

Lugn lördag


Nu sitter jag bänkad eller jag sitter mjukare än så för jag sitter i soffan eller halvligger. Jag är så redo inför Carolas kväll ska börja på Så mycket bättre. I går kväll hade vi en trevlig kväll, några tjejer med lite gott och mycket snack....... Tror jag får kolla hu  det ser ut med rester från gårdagen innan jag jäser till det rent för mycket.

Hoppas ni har en super skön helg.
Kram // A

fredag 21 november 2014

Granens kottar eller grannens kanske


Jag "snöar" (haha) in mig på olika saker vid olika tillfällen. Just nu älskar jag att plocka in naturen. Jag skulle kunna ta ut sälja, kasta, ta bort allt som går i pastell,som jag för övrigt älskar när det är vår och sommar och bara ta in brunt, trä, vitt, grått och svart. Kan man göra så???
Är ni ombytliga och hur gör ni?
Jag får fundera vidare på detta dagens problem sen. Nu iväg för att jobba lite och ikväll blir den trevligheter. Lika bra att sätta fart på dagen.....fredagen!

Ha en riktigt fin dag.
Kram // A


torsdag 20 november 2014

Fikatant


Att jag är en riktigt svensk fikakärring är ingen hemlighet. Jag googlade fika och det är en svensk kultur och innebär en paus i en aktivitet som man har tillsammans med andra. Hur kan det endast vara  en svensk kultur? Det måste väl alla älska? Jag gör det och tycker nog att det var alldeles för länge sedan jag var på favorithaket och tog mig en riktig gokaffe. Det måste hända ganska så snart känner jag. Lätt att fundera på det en morgon som denna då jag är aptrött och på väg till jobbet....

Ha en fin dag alla.
Kram // A

onsdag 19 november 2014

Baileysfudge


I dag bjuder jag på ett godisrecept. Kanske till någon i julklapp eller bara att mumsa på själv till jul eller innan.........

Baileysfudge

3 dl socker
100 g mörk choklad minst 70% 
3 msk sirap
1 dl Baileys
0.5 dl grädde
30 g smör
1 msk vaniljsocker

Blanda socker, choklad, sirap, Baileys och grädde i en kastrull. Koka i ca 10 minuter. Ta av från plattan och tillsätt smör och vaniljsocker. Vispa i ca fem minuter med elvisp och häll sedan upp i brödform med smörpapper. Ställ in i kylen och låt stelna. Skär sedan upp i mindre bitar.
Spara till jul....eller inte!

Kram // A

tisdag 18 november 2014

Drömmar om jul


Tiden innan jul tycker jag är den allra mysigaste. Att drömma sig bort, planera och förbereda inför jul. Jag läste en artikel om vad vi anser är viktigast för oss på julafton. De allra flesta svarade att vara tillsammans. Julklapparna kom inte så högt upp på listan. Jag tänker att vara tillsammans vill jag vara mer än på julafton.....och har nog lite svårt att svara på den frågan. Jag måste fundera ett tag.
Vad är viktigast för er på julafton?
Just nu njuter jag av att bara drömma och planera jul. Det räcker för mig just nu.

Kram // A

måndag 17 november 2014

Tänd ett ljus


Nu vid denna tiden tänder jag gärna ljus och gärna hur många som helst. Det är mys, värme och ger ett visst lugn tycker jag. Jag måste också erkänna att doften av att tända en tändsticka är ljuvligt. Det var kanske en sjuk böjelse jag erkände nu........ :)

Tänd ett ljus och låt det brinna, låt aldrig hoppet försvinna.......(jag sjunger även en trudelutt så här en måndagsmorgon)

Önskar er en fin start på denna veckan.
Kram // A

lördag 15 november 2014

Slut på energi


I dag kör vi lugn lördag. Småpysslar hemma och bara går och skrotar inte allt för långt från en plats att kunna ta det lugn på. Just nu en paus i allt och som ni ser så är allt tipp topp. Min energi är näst intill slut och detta är vad jag orkar just idag......

Kram // A

fredag 14 november 2014

Tiittut


Tjena tjena tjejen........
Ska du inte gå upp snart skriker dessa ögon till mig. Och mina blå svarar något tröttare att jo jo klart bara en liiiiten stund till. Jag är verkligen ingen morgonmänniska. Det spelar ingen roll vad klockan är, jag är ändå trött. Men jag piggnar till snabbt, så fort jag kommit upp ur den varma goa sängen. Jag gillar egentligen inte att sova länge och ställer alltid klockan när det är helg. Hela dagen försvinner om man sover för länge......vuxenpoäng på det?
Jag har sån tur som har ett jobb att gå till så jag slipper fundera på att inte stiga upp just nu.....

Ha en riktigt bra dag och hej det är ju fredag.......
Kram // A

torsdag 13 november 2014

Snabb enkel pastarätt


Mannen och jag är väldans så förtjusta i denna enkla pasta med smak av ädelost. Den är inte nyttig men den är super god. Killarna gillar det inte så vi passar på då det bara är vi som ska äta........

Ädelostpasta

Koka valfri pasta (gärna en färsk riktigt god)

5 dl valfri crème fraiche
140 g ädelost
ca 200 g crabsticks
salt och peppar

Blanda fraiche och riven ost i en kastrull. Koka så att osten smälter. Till sätt delad crabstick. Salta och peppra efter tycke och smak.

Mums!

Kanske är det ett middagstips som passar just dig.
Kram // A

onsdag 12 november 2014

Mammaboost



Två mammor på Mammaboost.....Så trevligt. Petra Mede som har sina kuliga skämt. Andreas Lundstedt som har en röst som få. Thomas Järvheden......vad ska jag säga. Han var helt klart så himla bäst. Jag skrattade hur mycket som helst. Det behövde jag.
Det var helt enkelt en show  med skämt och träffande tankar om mammarollen och föräldraskap. 
Jag brukar ha ganska torr humor tycker jag själv men Järvheden var verkligen super kul. Hans minspel var halva grejen och hans sångtexter var mitt i prick. 
Gillar ni stand up?

Önskar er en bra mitt i veckan dag.
Kram // A

tisdag 11 november 2014

Julklappstips


Är ni som jag mitt uppe i planeringen för julklappsinköpen? Jag startar alltid i god tid tycker jag för att sedan ta det lugnt och fundera ut de där klapparna som inte är lika givna och lätta att komma på. Till de personer som har det mesta och är lite kluriga.... ett år fick jag och min man ett presentkort från Delicard där vi själv kunde bestämma vad som passad oss. Ett super tips till den som har allt.
Har ni några bra tips på julklappar?

Ha en fin dag.
Kram // A

måndag 10 november 2014

Ecco



Jag har shoppat Ecco.......Detta kommer jag att få höra, eller hur mamma? Men dessa var så otroligt sköna så jag kunde bara inte motstå. Det kan höra ihop med min stigande ålder att jag tänker mer fotriktigt men också klokt eller hur? Men inte ser de ut som i alla fall jag tänker mig "gammel" Ecco....

Nu kör jag måndag och ny vecka i mina sköna och fotriktiga pjoks.
Kram // A

söndag 9 november 2014

Citronkladdkaka


Citronkladdkaka

1 citron
1-2 msk saft
150 g smör
3 ägg
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2,5 dl vetemjöl

Tvätta citronen och riv skalet fint. Pressa ut 1-2 msk saft. Smält smöret och blanda i övriga ingredienser. Häll i smord form och grädda på 175 grader i ca 20 minuter. Pudra över med florsocker. Servera med grädde eller glass......

Grattis till alla pappor idag.....kanske ni blir bjudna på denna goding idag om ni har tur. Papporna i vår familj fick smaka på denna i går och den var försvinnande god.
(Jag hämtade mitt recept härifrån http://tidningenhembakat.se/)

Önskar er alla en fin söndag.
Kram // A

lördag 8 november 2014

Virrpanna = Jag



I dag vaknade jag av att telefonen ringde, det var min älskade mamma som undrade om jag var på väg. Jag hade lovat köra henne idag som jag var så säker på att det var först i morgon. Nä jag kände mig inte värst på väg. Tio minuter senare satt jag i bilen......puhu. Ingen bra start på dagen.
Nu är jag hemkommen och har boostat lite lugn i naturen....det bästa och jag tror att dagen är räddad och blir hur bra som helst. Middagsgäster väntas i kväll och jag är lugn som en filbunke. Precis som det ska vara :)

Vet ni....jag blev lite rörd i ögat i går utav era kommentarer....Tack fina ni!
Önskar er en riktigt fin lördag.
Kram // A

fredag 7 november 2014

För den pajas jag är


Satt och tittade på en repris på Så mycket bättre. Att jag är ett fan av Carola är ingen hemlighet men så duktiga alla är. Jag bara älskar det programmet.
Jag är sjukt imponerad av människor som brinner för det dom gör och verkligen kan sin sak. Många är så himla kunniga på det dom gör. Det är då, mina vänner, som jag funderar på vad jag är bra på och kan tänka........att jag känner mig som en pajas haha....undrar när alla andra ska komma på mig och det ska bli officiellt liksom....att jag är just en pajas och inte alls är bra. Det blev tunga tankar från denna bloggerskan idag...... :)
Men något vidare tungt är det inte idag, det är fredag och det skojar vi inte bort. Nu kör vi.

Kram // A

torsdag 6 november 2014

Loka


Nyheter i butik är jag svag för och lättlurad också. Står det  iögonfallande i butik så är jag såld. Precis så som säljarna tänker att vi konsumenter ska reagera så reagerar jag. Köp köp köp! Förra årets vintersmak av Loka som var pepparkaka om jag inte minns helt fel, den var inget vidare tyckte jag men denna med smak av kryddigt päron var helt okej. jag tycker kanske att den smakade mestadels päron men.... Har ni provat? Men min favorit är fortfarande jordgubb/ananas. Så helt lättlurad är jag kanske inte ändå?

P.S Ni är alla välkomna på en kopp kaffe (eller något annat i) om ni känner för det......

Ha en go dag.
Kram // A

onsdag 5 november 2014

Love Design home



I dag är det inte en helt vanlig onsdag mitt i vecka, för i dag är det min älskade makes födelsedag. 

                                 GRATTIS ÄLSKLING!

Han blev grattad av mig i morse (aptidigt) och vi fortsätter att fira med nära och kära i kväll. Det blir givetvis fika kanske inte ur mina nya coola muggar från Love Design Home som jag klickat hem från www.inreda.com eftersom jag endast klickade hem två men visst är de fina? Jag gillar att fika på tu man hand så de kommer väl till användning. Kanske kommer just du på en kopp?

Kram // A

tisdag 4 november 2014

Fröknäcke




Nu har jag också testat...typ åtta år efter alla andra. Men bättre sent än aldrig är min (snodd från någon annan) filosofi. Jag har minsann bakat fröknäcke. Jag köpte en mix för att göra det så enkelt som möjligt. Snabbt och enkelt var det också. Det var superduper gott. Innan jag hivade in plåtarna i ugnen så strödde jag på lite flingsalt. Gott med smör och ost på men även som snacks bara som de är.....

Ha en fin fin dag hör ni!
Kram // A

måndag 3 november 2014

Några extra timmar på dygnet....Ja tack!


Ny vecka...igen! Som alltid går helgerna så himla fort men även veckorna springer iväg. Jag tänker ofta, men när allt har lugnat ner sig då ska jag....olika saker. Men vad fasen det lugnar ju aldrig ner sig. Jag tycker inte jag hinner med allt som jag vill. Vi ska inte stressa för det mår vi inte bra av och ändå ska vi en massa hela tiden. Är det mer än jag som känner så här? Har ni tips och idéer på hur ni hanterar detta så tar jag tacksamt emot....

Men hur det nu är så är det dax att ta tag i en ny vecka, bara att starta.
Kram // A

söndag 2 november 2014

Morotsrulltårta


Här rullar helgen på och jag/vi njuter till fullo. Idag är det söndag och vi börjar så smått ladda för ny vecka.......Är ni som vi tokiga i morotskaka och vill ha det här goda lite snabbare. Ni ska absolut göra denna. Men...jag tipsar om att inte ha allt för brott som jag hade och tog vaniljsocker istället för bakpulver. Följer ni receptet så garanterar jag att det blir något mer lyft i kakan haha.....

Morotsrulltårta

3 ägg
2 dl socker
2 st finrivna morötter
3/4 dl potatismjöl
3/4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1/2 tsk ingefära

Fyllning

60 g rumsvarmt smör
100 g Philadelphia ost
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

Vispa ägg och socker poröst. Blanda i de rivna morötterna. Tillsätt de torra ingredienserna och blanda försiktigt. Häll ut på bakplåtspapper och grädda på 175 grader i ca 6 minuter.
Låt svalna och blanda till fyllningen. Bred ut och rulla ihop.....Njut!

Ha det riktigt gott slut på helgen.
Kram // A