torsdag 29 december 2016

Shoppa shoppa utan att stoppa




I december månad blev det inte bara julklappar till andra. Ett måste då jag gärna handlar klappar över nätet är att jag klickar hem något till mig själv hehe. Undrar om det är därför december månad blir så dyrt, nä så kan det inte vara. Blomming har så fina kläder. Kanske något mer romantiska än vad jag vanligtvis har men jag tycker det är snyggt på andra. Då dom hade adventskalender och sålde denna klänning till ett bra pris kunde jag inte låta bli. Så underbart skön och mysig. Att jag går utanför min klädesbox bjuder jag på. Nu i lediga tider tassar jag runt och känner mig som Madicken än om något äldre.

Ha det gott.
Kram // A 

måndag 26 december 2016

God fortsättning


Jag är helt vilse på dagarna men det är röd måndag idag ju. När jag glömmer tid och rum är det ett tydligt tecken på att jag kopplar av. Vi har haft en bra jul och firat i dagarna tre faktiskt. Vi har umgåtts med nästan alla nära och kära. Vi har ätit gott, spelat spel och bara ungåtts. Tomten hittade hit och jag fick många fina klappar och jag är så nöjd med precis allt. Jag uppskattar verkligen när andra lägger ner jobb och tid för just mig. Jag är tacksam för det. Det är inte alltid den finaste och dyraste klappen som betyder mest. Den som kändes mest i mitt hjärta var julklappen med ett vitt hjärta på. Jag satt och tittade på mina paket jag fått på julaftonskväll och sa att jag kände mig bortskämd. Min ena kille som satt bredvid mig sa: du är inte bortskämd mamma, du är bara älskad. Mina älskade killar ❤
Idag har jag bara tagit det lugnt och startade dagen med frukost i soffan och tittade på en julfilm på Netflx.  Jag brukar inte kolla på julfilmer men det var vad jag kände för idag. I 'll be home for christmas var en lagom lättsam film och tårarna föll som droppar från en halvöppen kran. Nu sitter jag i ångerna från ugnen som bränner av (heter det så) plankor som jag fått i julklapp.  Det luktar inget vidare och jag inser att ugnen får rengöras efteråt. Kul!

Har ni det fint?
Kram // A

fredag 23 december 2016

God Jul


Julefriden infinner sig här hemma. Jag har hur många måsten som helst men dom struntar jag i för vem bestämmer alla dom? Jag har gjort det som jag känner för och det får räcka. Mannen har landat hemma för i alla fall några dagar. Nä han är kanske inte mycket till hjälp men det räcker att han är hemma för att jag ska känna mig lugn. Jag har faktiskt övervägt att börja jaga för att få träffa honom mer (men......)
Nu tänkte jag skala lite potatis till en Jansson. Det är för övrigt min favorit på julbordet. Krämig och god ska den helst vara. Vilken är din favorit?
Julmusiken sjunger ut från högtalaren och det doftar jul. Granen lyser så grannt. Jodå för gran blev det, jag fick min vilja igenom och jag tror faktiskt att alla här hemma tycker det är ganska mysigt ändå. Den är lite sned och ving men vad gör väl det.

Jag vill önska er en riktigt:

                         GOD JUL

                                                         
  Puss & Kram // A

tisdag 20 december 2016

Vem ska jag tro på


Jag sjunger sången som DiLeva sjöng för ett antal år sedan. Vem ska jag tro på tro på tro på när tro på när det är så här.. 
Jag har nu julledigt alltså jag har semester och jag är inte alls stressad (yea right eller? ) så jag har tid att både småsjunga,  fundera och mysa.
Jag vill ha eller jag behöver en ansiktskräm som passar just min hudtyp. Min hud är inte så ung som jag och det finns spår i den som behöver viss omvårdnad för att se levande ut. Läser jag om tips av en del av er bloggare så är många sponsrade, går jag till en hudterapeut så är dom återförsäljare av ett visst märke. Jag vill ha tips av någon som är oberoende. Har ni några osponsrade tips för mogen hy? Jag kan grotta ner mig i tankar av den här typen att jag till slut inte vet var jag vänder och vrider mig. Jag har inte obegränsat med pengar (tyvärr) men vet att jag får det jag betalar för. Ekologiskt? Är det bra? Jag behöver tips.

Ha en fortsatt bra dag.
Kram // A

söndag 18 december 2016

Bästa helgen





Att starta helgen med en kväll i stan med trevligt sällskap är nog det bästa jag gjort på länge. Vi åkte tåget in, lufsade runt i ett super mysigt julpyntat Malmö. Värmde oss med en god fika för att sedan mingla vidare. Vi tog en värmande lumumba/ glűhwein på torget (trodde inte det var tillåtet att sälja alkohol öppet så i Sverige) och hade energi att gå vidare haha. Kvällen avslutade vi på Konserthuset med Jessica Andersson och Magnus Carlsson. En helt magisk show.
Lördagen bestod av frisk luft och julbak. En god middag med gott att dricka med mina tre favorit killar som är min bara min älskade familj. Idag söndag avslutar jag helgen med först en massa mys med familjen för att sedan bege mig på en avslappnande (tror jag) massage. Kan en helg bli bättre liksom?
Jag läser och hör hur alla stressar runt. Min tanke är att det blir jul i vilket fall och jag väljer att ta det i mitt tempo så jag hinner njuta lite också. Ingen tackar mig för att jag stressar runt och jag tycker inte det behöver vara så avancerat.  Jag är ganska enkel som person så det passar perfekt. Så trist är jag, men jag mår så mycket bättre då. 
Hur har er helg varit?

Kram // A 

torsdag 15 december 2016

Tandis och jag


Så länge jag kan minnas har jag varit rädd för tandläkaren och jag tycker att det blir värre och värre. Vad det beror på vet jag inte. Jag tar bedövning för minsta lilla och jag brukar inte andas under hela besöket, jobbigt när det är lite längre besök.
Jag har alltid varit noga med mina tänder, de dagar jag inte borstat mina tänder flera gånger om dagen kan jag lätt räkna på en hand under alla mina år. I tonåren hade jag fast tandställning både uppe och nere för att justera lite. En hel del tänder drogs ut för att föra ihop de andra med hjälp av tandställningen för ett snyggare resultat. Det blev jätte fint och precis då jag fyllde arton blev jag fri från min "räls". Att mina tänder drogs ihop sådär innebär idag att mina tänder inte riktigt "passar ihop" och jag har ojämna fickor mellan tänderna. Jaja det ser okej ut men kräver lite merjobb för mig haha och jag har alltid en tandtråd på fickan.
Trots min rädsla för dessa vitklädda med munskydd är jag super sugen på att bleka mina tänder. Vid ålder av trettionio lovade jag mig själv i fyrtioårsåldern enblekning i present. Det har gått ett par år till och jag har fortfarande inte gjort det. Jag kan nog erkänna att min rädsla är boven i det hela. Men jag vill så gärna. Jag har varit Här inne och läst och fått mer iformation om hur de bleker med Brilliant Smile.Jag vill! Har någon av er erfarenhet av tandblekning?
Jag måste också säga att den tandläkare och hans sköterskor jag har idag är toppen. De behandlar mig precis som den treåring jag känner mig som då jag är hos dom och de är super rara mot mig. Sköterskan brukar säga till mig direkt när jag kommer in att det syns på hela mig att jag hellre varit någon annanstans. Kan tänka att jag inte är ensam om just den känslan. Nu blev det lite kul tandprat mitt i allt julande. Kanske kommer tomten med ett vitt leende för mig i år.

Ta en extra julknäck men glöm inte att borsta tanden sen ;)

Kram // A

tisdag 13 december 2016

Pepparkakssnitt


Jag kommer att ta det väldans så lugnt med allt i jul i år. Jag känner helt enkelt inte för att stressa och lägga ner för mycket tid på sånt som inte betyder allt för mycket. Det låter kanske super trist men jag tänker att det finns annat som är meningsfullt och mer givande än att jag står småirritetrad i köket i jul haha även om jag oftast tycker det är kul. 
Men jag bakade sirapsbröd med smak av pepparkaka som blev super goda. Det går fort och är enkelt att göra. Min typ av julbak i år....blink...blink

Pepparkakssnitt 

100 g smör
1 dl socker
1 msk sirap
1 msk vaniljsocker
2 tsk pepparkakskrydda
1 tsk bakpulver
2,5 dl vetemjöl

Blanda till en smidig smet gärna i matberedare och dela i tre bitar.  Forma varje del i längder och lägg på plåt. Grädda i tolv minuter på 175 grader. Ta ut från ugnen och dela i snittar.

Önskar er en fortsatt bra Luciakväll.
Kram // A

måndag 12 december 2016

Julredo


Jag gör verkligen allt vad jag kan för att blir redo för jul och redo för den här härliga känslan som bör infinna sig i adventtider. Jag har köpt lite julfeeling. Om jag tänker att en dag består av ca sexton vakna timmar så har jag den härliga julkänslan kanske fyra gånger om dagen. Det är ändå ganska mycket, eller hur? Ett par gånger om dagen känner jag mig inte lika rolig och nöjd, då jag mest har otrevliga tankar om mig själv. Kan detta vara någon form av väderdepp tro. Japp jag tror det är övergående. Kan tänka att det är så för oss alla lite då och då. Strunt i det nu liksom. Tänk positivt!
I dag startar en hektisk vecka då det verkligen är bokat varje dag, en massa spännande. I kväll startar vi med en lite hemlig kväll med jobb som jag är så nyfiken på. Kan ju bara bli hur bra som helst. I morgon Lucia......hur mysigt? Veckan kommer också att bjuda på julmys och julkonsert. 
På tal om......Har ni sett alla julplagg det finns i butikerna? Jag skulle kunna köpa på mig hur många som helst. Så kul. Ibland krävs det inte mycket :)

Ha en helt underbar start på veckan.
Kram // A 



lördag 10 december 2016

Mina tankar kring jul



Julen en tid då vi skänker varandra en extra tanke och då vi är extra goda mot varandra. Alla underbara ljus och stjärnor vi tänder och vi gör så fint i alla fönster. Julmaten och allt det goda därtill. Vi köper julklappar för hur mycket pengar som helst. Jag älskar att ge andra julklappar om jag får en bra önskelista och med det menar jag så jag kan få en liten susning om vad personen vill ha om det är en person som är lite "svårare" att köpa till och sen att jag får lägga en egen tanke på personen. Det är roligt att ge och ha lagt ner det där lilla extra på den personen. Givetvis blir personen som får julklappen super glad för allt jobb och de tankar jag lagt ner på precis henne eller honom. Jag vill alltså ha lite valmöjlighet då det kommer till önskningar. Sen har vi den fantastiskt härliga julmusiken som ofta handlar om hur bra vi vill ha det, fred på jorden och att alla vi människor är just goda till varandra. För att inte prata om den glada klangen från klockor och klangspel. Det finns även underbart vackra julsånger som inte alls är lika glada men sånger som liksom fastnar i en. Alla glada barn med ständigt tindrande ögon. De flesta av oss är lite extra lediga från arbetet under julen och en del av oss måste (Oj! Nu kom det ordet som inte alls passar in på jul och detta härligt underbara) naturligtvis jobba för att de andra ska kunna vara lediga. En del måste (Ups! Igen) ju serva världen även om det är jul. Jag älskar julen, eller jag tror jag tycker om julen, eller jag vill gärna gilla julen. Det är en ljuvlig tid......
.....och sen vaknade jag.......

Önskar er en underbart härlig dag.
Kram // A

tisdag 6 december 2016

Kul i jul



Ni som följer mig på Instagram har redan sett mina nya julkulor. Jag är så himla nöjd med dom och måste visa dom här med. Lite fint med en kula till varje familjemedlem i granen, kärlek. Om här kommer in någon gran i år får vi se. Jag jobbar på det. Mannen är inte riktigt lika mycket för jul som jag haha och vill inte att vi ska ha något träd inne. Det blir spännande att se vem som vinner den kampen i år. Just idag är jag full av energi så kan jag bara behålla den så tror jag att jag har stor chans att vinna kampen faktiskt. Ni kan ju hjälpa mig och hålla tummarna. Om inte så får jag hänga kulorna i något annat för kulorna ska upp så är det. Jag är väl i och för sig inte jätte mycket för en massa julpynt annars som jag har varit men lite lagom juligt vill jag ha. Förr hade jag tomtar överallt, på toa och i varje vrå. Jag har lugnat mig ganska mycket. Nu är jag mer för vinterpynt än julpynt. Hur mycket pyntar ni?

Kram // A 

söndag 4 december 2016

Andra advent



Nu går tiden undan, det är redan andra advent idag och snart vankas det lite ledighet för mig i alla fall. Jag känner att det kan behövas faktiskt. Jag har mestadels av dagen idag planerat julklappar, det krävs nogrann planering och många tankar. För visst är julklappar med lite tanke bakom som roligast att få? Med en julfika med härligt sällskap kan planeringen bli hur trevlig som helst.
I år tänkte jag inte lägga så mycket krut på julbak och godistillverkning som ändå ingen äter men pepparkakor vill jag ju ändå göra. Degen har legat klar i kylen ett tag och jag hade bestämt mig att för att baka ut den i fredags. Nu är gjorda och klara i en fin fin burk. Att göra det efter två glas vin som mannen bjöd på kan jag rekommendera om ni vill ha ett lite roligare och suddigare bak men vill ni ha många tunna pepparkakor i olika former Så rekommenderar jag att ha vatten glaset istället. Mina blev alla formade som änglar, jättefina. Jag fick inte ut så många, de blev ganska tjocka men ack så goda ändå och snabbt gick det.
Ja varför alltid göra som man brukar. Jag brukar få höra att jag bör gå utanför min lilla box och jag lyssnar på er alla.

Önskar er en fortsatt fin andra advent.
Kram // A 

fredag 2 december 2016

Julfeeling



I natt har vi haft vår övernattning med barnen på jobbet som har blivit utav en mysig tradition för de stora barnen.  Det är super roligt och barnen tycker verkligen det är spännande att sova på förskolan och mysa till det lite extra. Jag och min kollega tycker det är minst lika spännande och mysigt dock känner jag att jag inte är så pigg idag som varit vaken omlott hela natten men det är det värt. 
Därför ghar det blivit en lite lagom lugn dag idag, lite julande hemma. Har ni kommit igång med julpyntet än? Jag besökte också en Julmarknad i närheten. En liten Julmarknad med lite smått och gott. Jag fick faktiskt lite julfeeling även om det här med hemslöjd och sånt inte riktigt är min grej. Kanske det tillmoch med blir pepparkaksbak nu då julfeelingen är påkopplad. Vi får väl se. Men lite mer julmys i form av marknad eller bara en stadspromenad vill jag nog på för att komma igång på riktigt. Har ni fått feeling?

Önskar er en fin fredagskväll.
Kram // A