måndag 29 oktober 2012

Matsmart

Idag har jag tagit vara på vad som finns. Av pastasalladen och rosbiffen som var över sen helgen blev det en gratäng. Blandade i lite matlagningsgrädde och en aning mer kryddor, toppat med en smakrik ost. Det blev en annan smak av helgens mat.


Av filmjölk som var på väg att gå ut som inte kommer att ätas upp blev det ett supergott bröd. Jag har gjort detta många gånger men det var ett tag sedan. Enkelt och gott.


                                                    





Kruskaklibröd

4 dl vetemjöl
6 dl rågsikt
3 dl kruskakli
1 dl rågkross
4 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1/2 dl olja
1/2 dl sirap
1 liter filmjölk

Blanda allt till en kladdig smet och fördela i två smorda brödformar. Baka av i ca 90 minuter på 175 grader. Gotti gott...

En del dagar finns det fler ljusa stunder än andra..haha!

I´ll be back! Stora kramen från mig // A

 

2 kommentarer:

  1. Lycka till min bästaste , tänker på dig många kramar 💕💕💕💜

    SvaraRadera
  2. Mums vad mycket gott :) kram Diana

    SvaraRadera