söndag 10 februari 2013

Semlebullar

Idag står det fastlagssöndag i min kalender. Och på tisdag är det fettisdagen?!? Vilken dag ska vi äta den goda bullen. Ja visst går det att äta semlor vilken dag som helst men och vi ska rätta oss efter det rätta?
Vilken dag anser ni är den stora semleätardagen?

Semlebullar

100 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst för söta degar
1 dl socker
3 tsk nystött kardemumma
1/2 tsk salt
ca 12 dl vetemjöl

Smält smör och tillsätt mjölken. Värm till fingervarmt.Häll över den smulade jästen i en bunke. Blanda. Tillsätt socker, salt, kardemumma och mjöl. Blanda till en smidig deg. Låt jäsa 40 minuter. Rulla lagom stora bullar(jag fick ut ca 30 stycken, ville inte ha för stora bullar). Låt jäsa ytterligare 30 minuter. Grädda på 200 grader i ca 10 minuter.

Denna gången blev det mjuka bullar i stället för skorpor :)
Vill man inte ha grädde i sina bullar så är de goda att äta som en slät bulle eller med smör och ost.

8 kommentarer:

  1. På tisdag då smäller det! MUMS!
    Fina släta bullar du fick. Tack för receptet!

    Du ska ha en skön söndag!
    KRAM Anna

    SvaraRadera
  2. Åh, så gott med egenbakade semlabullar!! Det blev köpta semlor för vår del idag :-) Ha en go söndagskväll!

    SvaraRadera
  3. Jag har inte ätit någon semla idag. Tänker att det är idag som är semledagen men som vanligt tjuväter man ju mycket tidigare. Däremot har jag ätit en riktigt god chokladpaj som jag bakat. Recept kommer:-)

    Kram Cecce

    SvaraRadera
  4. Åh, semlor, ja det får bli på tisdag!
    Kramis Jenny

    SvaraRadera
  5. Oj vad duktig du är! Jag köper färdiga, jag är för lat för att ställa mig att baka! men de smakar säkert 100 gånger mer än köpta!
    Kram Helena

    SvaraRadera
  6. Mums, vi åt semlor förra veckan kram Diana

    SvaraRadera
  7. Lækkert med hjemmelavede :-) det smager bare bedst...!
    Rigtig dejlig start på ny uge :-)
    Kram

    SvaraRadera
  8. Blir nog till att baka i veckan för min del!

    SvaraRadera