torsdag 8 maj 2014

Klassiskt



En helt vanlig klassisk havrekaka är inte så kul att titta på men ganska smaskig att mumsa på. Ibland tycker jag att vi snöar in oss på allt det moderna (inte jag dårå) och trendiga och glömmer bort de där gamla godingarna. Allt var inte bättre förr med en del var nog det. Tänk bara på de härliga kafferepen med sju sorters kakor. Inte fel faktiskt.

Havrekakor

Ca 20st
125 g smör
3,5 dl havregryn
1 dl socker
1 dl vetemjöl
1 tsk hjorthornssalt

Blanda alla ingredienser och rulla lagom stora bollar. Lägg på plåt. Grädda ca 10 minuter på 175 grader. Låt svalna. Njut, gärna tillsammans med ett glas mjölk.

Med detta önskar jag er en superbra torsdag.
Kram // A



11 kommentarer:

  1. Kan bara instämma, de "gamla" hederliga småkakorna är ju bara såå goda, en nygammal kaka som jag smakat för första gången och nu även provbakat, är Brysselkex, så goda, och helt klart värt att prova om man inte gjort det. :-) Kramizz och ha en bra Dag/Laila

    SvaraRadera
  2. GOTT!!!
    Nu blev jag jättesugen på att baka jag med:)

    Ha en fin dag trots gråväder
    KRAM

    SvaraRadera
  3. De har blivit en klassiker för att folk gillar dem. Jag tycker också att det är supergott, måste inte vara avancerat för min del heller.
    Ha en bra dag!

    SvaraRadera
  4. Livsfarligt att besöka din blogg när du lägger ut sååå mycket gott!! Blev faktiskt lite baksugen nu.... Men jag bör äta en sund frukost först, eller?! Krams Maria

    SvaraRadera
  5. Jag har den boken men den är så söndrig att den faller isär och jag har gummiband som håller ihop den. Kanske dags att önska sig en ny???
    Gott med havre kakor.
    Kram Bodil.

    SvaraRadera
  6. Jag älskar småkakor! Gärna schackrutorna!
    Kram Sandra

    SvaraRadera
  7. Håller helt med digJag älskar klassiska kakor och en pinfärsk klassisk mazarin är sen typ 200 år tillbaka min absoluta favvo!

    Kram Jenny

    SvaraRadera
  8. Gamla godingar får man absolut inte glömma bort...de bakas ofta här hemma. Kramisar Tina

    SvaraRadera
  9. Havrekakor med russin bakar jag alltid, och bondkakor... Gott, gotti, gott gott.....
    Torsdagskram från Kate

    SvaraRadera