torsdag 26 juni 2014

Vi kör en surdeg till





Jag är en svagis då det kommer till bröd. Jag älskar bröd med ett gott smör på. Gärna nybakat och gärna surdegsbröd som både är nyttigare och håller sig färskare mycket längre. Jag har testat de flesta mixer som finns av surdeg och det är så kul. Ibland gör jag också egna starter av surdeg och det är som att ta hand om en ”vän”.

Surdegsgrund

100 g ekologiskt vetemjöl
120 g vatten
20 g rivet äpple

Koka upp vatten och låt det svalna till 40 grader. Tillsätt resterande ingredienser och häll upp i en burk med lock men skruva inte på locket. Låt stå i rumstemperatur till den bubblar. Det brukar ta ett par dagar.

Då jag såg att man kan prenumerera på surdeg så blev jag nyfiken direkt och skickade in min prenumeration till www.surdeg.com.

Vill ni testa så gå in på länken och kolla. Spännande va?

Ha en super fin torsdag (snart fredag).
Kram // A

7 kommentarer:

  1. Surdegsbröd låter kul! Jag har haft en Herman som "inneboende" ett tag för några år sedan. Kram Stina

    SvaraRadera
  2. Denna typ av surdeg har jag testat men inte fått att fungera. Jag får testa med Herman istället. :) Kan man bara ha honom i söta grejer eller vanliga bröd fungerar med?

    SvaraRadera
  3. Mums! Jag älskar att äta bröd och gärna surdeg, men inte att baka... Får nog bara inse det! hihi!

    Kram Malin

    SvaraRadera
  4. GOTT!!

    Du skulle ha ett eget litet bageri!

    KRAM Anna

    SvaraRadera
  5. Kan bara hålla med nybakat med smör på slår det mesta.
    Kram

    SvaraRadera
  6. Måste erkänna att det är en kul grej de där, får kanske med testa ;)

    SvaraRadera