Luftiga, franska godingar i en annan form. Nettans form.....eller något och med sesam på. Men gott ändå. Receptet kommer i alla fall här.
Briocher
25 g jäst
1 krm salt
2 dl mjölk
100 g smör
1,5 msk socker
2 ägg
2 ägg
5,5 dl mjöl
Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader. Häll över och blanda i salt och 2 dl av mjölet. Låt jäsa 30 minuter. Blanda under tiden i hop smör, socker och ägg. Blanda i degen och tillsätt resten av mjölet. Forma 20 bullar och lägg i småbrödsformar och mindre lika många bullar och sätt ovanpå. jag vek som på bilden och penslade med ägg plus strödde på sesamfrö. Pensla med ägg. Jäs ytterligare 30 minuter. Grädda på 225 grader i ca 10 minuter.
Have a nice day!
Kram // A
Så gott med hembakat!
SvaraRaderaSnart måste jag prova något av alla goda brödrecept, finns väl en risk för att jag kommer att morra en del men man lär så länge man lever=))
Kram Hannis
De ser väldigt goda ut oavsett vad de heter! :)
SvaraRaderaMen du så gott! Där ringade du in det godaste brödet jag vet också sesamfrön...mumsfilibabba!
SvaraRaderaKram Ingela
Mm så gott, det blir till att kopiera och kavla upp ärmarna ikväll
SvaraRaderaKram Sandra
Såg ju magiskt gott ut, nu när jag sitter här och är jättehungrig ;-)
SvaraRaderaKram
Helen
Det här ska göras till helgen.
SvaraRaderaKram Mamma C
Gott! Köpte hem lite goda kanelbullar och fint matbröd från bageriet idag!
SvaraRaderaKRAM Anna
Ååå de där såg supersmarriga ut..;)
SvaraRaderaKram Katarina
Ser goda ut! Perfekt en ruggig höstdag.
SvaraRaderaKram Kia