tisdag 23 september 2014

Briocher



Luftiga, franska godingar i en annan form. Nettans form.....eller något och med sesam på. Men gott ändå. Receptet kommer i alla fall här.

Briocher

25 g jäst
1 krm salt
2 dl mjölk
100 g smör
1,5 msk socker
2 ägg
5,5 dl mjöl

Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader. Häll över och blanda i salt och 2 dl av mjölet. Låt jäsa 30 minuter. Blanda under tiden i hop smör, socker och ägg. Blanda i degen och tillsätt resten av mjölet. Forma 20 bullar och lägg i småbrödsformar och mindre lika många bullar och sätt ovanpå. jag vek som på bilden och penslade med ägg plus strödde på sesamfrö. Pensla med ägg. Jäs ytterligare 30 minuter. Grädda på 225 grader i ca 10 minuter.


Have a nice day!
Kram // A



9 kommentarer:

  1. Så gott med hembakat!
    Snart måste jag prova något av alla goda brödrecept, finns väl en risk för att jag kommer att morra en del men man lär så länge man lever=))
    Kram Hannis

    SvaraRadera
  2. De ser väldigt goda ut oavsett vad de heter! :)

    SvaraRadera
  3. Men du så gott! Där ringade du in det godaste brödet jag vet också sesamfrön...mumsfilibabba!
    Kram Ingela

    SvaraRadera
  4. Mm så gott, det blir till att kopiera och kavla upp ärmarna ikväll

    Kram Sandra

    SvaraRadera
  5. Såg ju magiskt gott ut, nu när jag sitter här och är jättehungrig ;-)

    Kram
    Helen

    SvaraRadera
  6. Det här ska göras till helgen.
    Kram Mamma C

    SvaraRadera
  7. Gott! Köpte hem lite goda kanelbullar och fint matbröd från bageriet idag!

    KRAM Anna

    SvaraRadera
  8. Ååå de där såg supersmarriga ut..;)
    Kram Katarina

    SvaraRadera
  9. Ser goda ut! Perfekt en ruggig höstdag.
    Kram Kia

    SvaraRadera