En enkel skorpa eller även kallad torris av mig är ju så gott. Man kan smurfa i sig bara så eller med en kopp kaffe efter maten, ja precis hur som helst egentligen. Dessa är väldans så spröda och goda. Prova vet jag.....
Choklad och mandelskorpor
150 g smör
2 dl socker
2 ägg
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 krm salt
2 dl sötmandel
1 dl chokladknappar
Sätt ugnen på 200 grader. Rör smör och socker luftigt. Rör i äggen, ett i taget. Blanda i mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt. Knåda sedan i mandel och choklad. Dela degen i sex delar och rulla ut längder och lägg på två plåtar. Grädda längderna i ca 12 minuter. sänk sedan temperaturen till 50 grader och torka skorporna med snittsidan upp i ca 1-1,5 timme.
Underbart!
Underbart!
Ha en riktigt go dag.
Kram // A
Kram // A
Mmmmums! De är farligt goda! Har dock aldrig testat att baka själv!
SvaraRaderaKram Malin
Tack för receptet! Det där är en perfekt "gå bort present".
SvaraRaderaKram Hannis
Gillar verkligen dina recepttips! :-) Så nu Ytterligare ett till att testa, får nog bli till helgen. :-) Kramizz o ha en skön Tisdag/Laila
SvaraRaderaDet är väldigt läskande att läsa din blogg. Önskar jag kunde få en smakbit av allt du visar oss.
SvaraRaderaKram Petra
Det här receptet tackar jag för.
SvaraRaderaKram Mamma C
Mums så gott! Tack för alla goda recept du delar med dig av här :-)
SvaraRaderaKram
Ingela
Biscotti är min favorit. Länge sedan jag bakade såna nu!
SvaraRaderaMmm älskar de där godingarna, men jag gör dem på mandelmjöl så jag också kan äta dem. Kramisar Tina
SvaraRaderaFarligt gott!! Jag har en sort med saffran i som jag brukar göra i juletid...
SvaraRaderaKram J
Nu blev jag baksugen! Tack för receptet, det ska testas!
SvaraRaderaKram M.E
Mmmmmm så gott jag älskar att doppa torra kakor i kaffet
SvaraRaderaKram Sandra
Mums så gott att doppa dem i en kopp kaffe!
SvaraRaderaKRAM Anna
Jag älskar skorpor, problemet är att jag inte kan sluta äta dom..kram Diana
SvaraRaderaMmm vad gott! Jag som sitter här och är SÅÅÅ godissugen nu fick genast ett väldans abstinens efter något gott :).
SvaraRadera