Jag vet att det är lite tidigt eller något sent beroende på hur man tänker. Men jag kunde inte hålla mig. Att baka drömmar med saffran spädde bara på saffrans begäret och kanelisarna gjorde nog sitt till.
Så.....nu har jag bakat lite saffransbröd, bullar och även en del släta saffransbullar. Mums!
Saffransbullar
150 g smör
4 dl mjölk
4 dl mjölk
1 pkt jäst
2 dl kesella
1 ägg
1 tsk salt
1,5 dl socker
ca 12 dl vetemjöl special
Smält smöret och blanda i mjölk. Värm till 37 grader och häll över den smulade jästen. Tillsätt kesella, ägg och resten av ingredienserna. Låt jäsa 40 minuter. Jag rullade vanliga släta bullar och gjorde även bullar (som kanelbullar) med smör, socker, vaniljsocker och en del med russin. Låt jäsa ytterligare 40 minuter. Pensla ev med ägg och strö på pärlsocker. Gädda på 200 grader i ca 10 minuter
beroende på storlek.
beroende på storlek.
Ta ett par stycken och njut.....
Nu kör vi onsdag.....mitt i veckan. Puhu en del sytt stå i idag.
Nu kör vi onsdag.....mitt i veckan. Puhu en del sytt stå i idag.
Kram // A
Mm så gott !!! Stressa inte allt för mycket;) kram Gunilla
SvaraRaderaGott! OCH så Vackra! Mina blir aldrig så fina!
SvaraRaderaFryser du in dem till advent? Eller tjuvstartar ni?
Kram Anna
Mmm gud så gott! :-) Jag får varje år höra att jag är tidig med saffransbaket....men här slår du mig med hästlängder. :-) Kramizz Laila
SvaraRaderaMums, jag håller mig nog ett tag till kram Diana
SvaraRaderaMmmm, såååå himla gott det ser ut! Skulle behöva hela plåten att mumsa på denna bedrövliga regniga, stormiga dag... men en ledig dag, och kan var inne hela dagen!!!!
SvaraRaderaOnsdagskram från Kate
Saffransbröd äter jag endast "en gång blott om året så" . Det blir ju så fint med den gula färgen. Ha en bra dag.
SvaraRaderaKram Petra
MMmmm….hade gärna norpat en bit:-) Tycker man kan baka med saffran året om egentligen, även om det ibland kan kännas bra att få längta till de där solgula bullarna:-)
SvaraRaderaHa en fin dag!
Kram Cecce
Saffran är en favorit året om hos mig, både i bak och mat=))
SvaraRaderaJäkla gott med bulla!
Kram Hannis
Hmm, jo....lite tidigt kanske.... :) Men guuud så gott!
SvaraRaderaJag älskar julen och det är inte så dumt att börja tidigt, då kan man njuta av den längre! :)
Kram Jennica
Njae är inte så förtjust i saffran eller så har jag fått de torraste bullarna man kan tänka sig därav jag inte är så förtjust
SvaraRaderaKram Sandra
Haha, ajabaja! Inte saffran innan jul... Ja förutom i paella då. :)
SvaraRaderaDet är aldrig för tidigt att njuta av goda bullar ;-)
SvaraRaderaKram
Ingela
Mumsigt och gott med nybakade bullar och bara doften blir man ju svag av =) Kram Carola
SvaraRaderaKan aldrig bli för tidigt :) Jag är jätte sugen på att göra en saffrans kaka som är så himla god kanske ska göra det, det är ju inte jätte länge kvar till jul ;) ;) ;)
SvaraRaderaKram Pia
Så himla gott, nu blev jag verkligen sugen på saffransbulle.
SvaraRaderaKram Mamma C
Mumms...Nu blev jag sugen hihi
SvaraRaderaHa en fin dag!