Nu är julstöket i mitt kök i full gång. Jag bakar vörtbröd och för de som inte gillar det blir det minifrallor förr kallades de rosenröd i alla fall här hemma. Här kommer att hända mer i köket idag. Det känner jag på mig......
Vörtbröd
50 g smör
3 dl porter
2,5 dl julmust
1/2 dl ljus brödsirap
1/2 dl rapsolja
1/2 msk pomerans
1 msk ingefära
1 msk nejlika
1/2 msk kardemumma
1 msk salt
ca 10 dl rågsikt
Smält smör tillsammans med kryddorna, tillsätt vätska, olja och sirap. Värm fingervarmt. Blanda ut jäst och tillsätt mjöl lite i taget. Låt jäsa i 45 minuter. Forma två bröd. Jäs ytterligare 60 minuter. Grädda på 20 grader i 40 minuter. Sänk temperaturen till 150 grader och grädda ytterligare 15 minuter.
Jag önskar er en fin dag med det fjärde ljuset tänt.
Kram // A
Här bakas det också bröd för fulla lass!
SvaraRaderaKram Helena
Mmmm så gott, min mormor bakar alltid rosenbröd :-)
SvaraRaderaKram och fin fjärde advent
Sandra
Låter jättegott!
SvaraRaderaVörtbröd är ett måste till julen, med skinka på=))
SvaraRaderaKram Hannis
Detsamma till dig! Tack för receptet! Kram Pernilla
SvaraRaderaDet där lät jättegott. Tack för receptet.
SvaraRaderaKram mamma C
Det är ju så gott, men jag bakar det sällan.
SvaraRaderaTrevlig kväll
Kram Pia
Hoppas du också haft en fin advent. Här har jag bakat 3 omgångar av ett liknande recept på vörtbröd. Ungarna älskar det. Idag gjorde jag julgodis och bakade.. Kram Suss
SvaraRaderaWow! Vad energisk du är :) Både ser och låter jättegott!
SvaraRaderaKram
Ingela
Vi har också rosenbröd till barnen. Till snapsen är det 35-40 dl vodka och en strut polkaskruvar( vanliga polkagrisar gör snapsen grumlig) Kram Stina
SvaraRaderaÅh, det ser jättegott ut!
SvaraRadera