fredag 4 september 2015

Hallonmousse


Kanske är det så att ni planerar helgens godsaker eller så behöver det kanske inte alls vara helg. Denna gjorde jag förra helgen, lite lagom efter kräftorna tyckte jag i alla fall. 

Hallonmousse


3 gelatinblad
225 g hallon
1/2 dl socker
1 msk vatten
3 dl grädde

Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp hallon, socker och vatten i några minuter. Sila hallonen och ta vara på saften. Blanda ner gelatinbladen i hallonsåsen och rör tills de löst sig. Vispa grädden och blanda sedan ner den avsvalnande hallonsåsen. Ställ i kyl en stund så den stelnar om du vill spritsa ut moussen eller häll genast upp i glas.

Jag bakade en chokladsockerkaka och la i botten på varje form. Gott tyckte jag men det gör man klart som man vill.

Lycka till.
Kram // A



8 kommentarer:

  1. Jisses så gott det såg ut då! :-) Har gjort egen hallon mousse tidigare men det är längesen, kanske dags att göra, vi ska ju ha middagsgäster på söndag, så det hade kanske passat då. :-) Kramizz å ha fin fredag/Laila

    SvaraRadera
  2. Mums så gott det där såg ut.
    Kram mamma C

    SvaraRadera
  3. Så gott! Jag ska ha med efterrätt imorgon till en kräftskiva... Tyvärr är tre vegetarianer så de äter inte gelatin...
    Men det kanske finns veg. gelatin????
    Ha en fin helg! Kram

    SvaraRadera
  4. Supersmart med sockerkakan!

    Ha en underbar helg fina bloggvän!

    Kram Jenny

    SvaraRadera
  5. Men åh så gott! Ser supersmaskigt ut:-)

    Kram!!

    SvaraRadera