torsdag 28 april 2016

Kokos- och mandeltosca

Kokos- och mandeltosca

4 ägg
3 dl socker
75 g smör
2 dl mjölk
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
4 dl mjöl

Tosca

100 g smör
2,5 dl farinsocker
0,5 mjölk
50 g hackad mandel
80 g kokos

Vispa ägg och socker. Smält smör och häll på mjölken. Tillsätt till äggblandningen. Blanda i vaniljsocker, bakpulver och mjöl. Rör till en slät smet. Häll upp i en ugnsform ca 20 × 30 cm. Grädda på 175 grader i ca 15 minuter. Gör under tiden toscasmeten. Smält smör och rör i socker och mjöl. Koka upp och tillsätt kokos och medel.  Höj temperaturen till 200 grder. Bred ut över kakan och baka av i ca 7 minuter. Skär i ruter och bjud någon du tycker lite extra mycket om.

Ha det gott och ta vara på det goda i livet.
Kram // A 

6 kommentarer:

  1. GOTT!! Passar till Valborgsafton.

    KRAM Anna

    SvaraRadera
  2. Härligt att se att dte är fler som fredagsbakar :)
    ha en fin freda
    Anna

    SvaraRadera
  3. Mums! Hann inte baka igår men köpte galet goda bullar!

    Önskar dig en fin Valborgshelg!

    Kram Jenny

    SvaraRadera
  4. Mums, vad gott trevlig valborg kram

    SvaraRadera
  5. Jisses så gott.
    Kram Mamma C

    SvaraRadera