söndag 20 november 2016

Lussekatter



Har ni börjat med julbaket än? Här hemma luktar fortfarande ljuvligt av saffransdoft från dagens bak och detta är andra satsen lussebullar för i år. Så gott!

Lussekatter

175 g smör
2 kuvert saffran
5 dl mjölk
50 g jäst 
2 dl socker 
1 kram salt
1 ägg
Ca 12 dl vetemjöl
Russin för dekoration 
Ägg till pensling

Smält smör tillsammans med saffran, tillsätt mjölken. Häll över den smulade jästen. Rör ut jästen. Tillsätt övriga ingredienser och rör till en smidig deg. Låt jäsa ca 40 minuter. Forma bullarna och tryck i russin. Låt jäsa ytterligare 30 minuter. Pensla bullarna och grädda på 200 grader i ca 10 minuter.
Njut och håll tummarna att de varar till Lucia.

Kram// A 


8 kommentarer:

  1. Kan känna doften av lussebullarna. Ett stort glas mjölk och så några bullar. Mums så gott.
    Kram Mamma C

    SvaraRadera
  2. Gott! jag ska baka jag med fast inte ännu. Kraaam Pia

    SvaraRadera
  3. Snart dags för rond två här..... Fin dag till dig. Kramisar Tina

    SvaraRadera
  4. Funderade just i helgen om jag skulle försöka få tummen ur och baka lussekatter i år.
    Ha en finfin start på veckan.
    Kram Petra

    SvaraRadera
  5. Lussebullar så gott. Fått många bra tips på bra recept på Lussebullar idag. Verkar varit många fina bloggare som bakat i helgen.

    Får allt ta mig i kragen och baka till helgen.

    Kram Kamilla

    SvaraRadera
  6. Har inte börjat än, men på torsdag är jag ledig och då händer allt på en gång....lussekattsbak, stjärnor och stakar i fönster, och lite annat pynt som får komma ur kartongerna i garaget. Ska testa ett annat bak som jag såg inne hos home2tiny- Tina.
    Kram J

    SvaraRadera