torsdag 8 juni 2017

Utan filter


Nu har vågen gått över och närmar sig helg. Jag är faktiskt lite extra ledig då jag tagit ledigt i morgon. Hur njuter ni av en ledig dag. I mina drömmar är det en lång mysig frukost med massa gott. I min verklighet ser det aldrig ut så. I vår familj har så olika sömnbehov och äter aldrig eller sällan frukost tillsammans. När jag kommer upp på morgonen är jag hungrig och vill ha något i magen direkt. Jag vill ha en snabb macka och  sedan en kopp kaffe efter det. Min frukost brukar parera med mannens förmiddagskaffe. Sen kan jag baka en god fralla bulle som är lagom klar att fika till lunch. När jag och mannen fikar lunch då äter vi tillsammans med grabbarna som intar sin frukost. Så ser vår verklighet ut.  

Frallor

5 dl vatten 
50 g jäst 
1 dl olja
2 tsk salt
1 msk sirap
Ca 11 dl vetemjöl

Smula jästen och häll över ljummet vatten plus oljan. Tillsätt sirap och salt. Häll på mjöl och Knåda till en smidig men lite kladdig deg. Låt jäsa 35 minuter. Rulla bullar och lägg på plåt. Pensla om önskas med ägg och strö på vallmofrö. Låt jäsa ytterligare 30 i minuter. Grädda 8-10 minuter på 200 grader.  

Happy bakning.
Kram // A 
5 kommentarer:

 1. Visst är det härligt med en lång frukost,det har vi alltid här hos oss. Eftersom det är bara jag och L och vi är väldigt morgonpigga, så brukar vi gå upp tidigt.
  Men det straffar sig på kvällen, somnar snabbt framför tv:n... hihi.
  Ha en bra helg!
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 2. Vi är inga frukost människor nån av oss i vår familj. Tyvärr, för det ser rätt mysigt ut när man dukar upp en maffig frukost att sitta vid.
  Önskar dig en skön ledig dag.
  Kram Petra

  SvaraRadera
 3. Jag äter alltid en snabb frukost. Däremot vill jag gärna sitta och njuta av kaffet, med påtår, riktigt länge. Kram=)

  SvaraRadera
 4. Mys med långfrukostar. Tack för receptet.
  Kram mamma c

  SvaraRadera
 5. Vaknar alltid hungrig! Men mannen börjar jobba så tidigt så jag äter själv i veckorna, nästan alltid gröt och äggmacka :) Helgerna blir det som det blir men oftast rostat bröd med stark ost och många koppar kaffe...då vet man att det är HELG!
  Kram från Titti

  SvaraRadera