torsdag 3 januari 2013

Förlåt

Jag vet att många har bestämt sig för ett nyttigare 2013 men känner ändå att jag vill delge er receptet på glassbakelserna vi hade till nyår. Det kommer kanske helger då ni känner för att festa till det.
Supergoda, enkla och tacksamma att bjuda på då de går att göra dagen innan.


Glassbakelser

ca 20 st

3 äggvitor
1 dl socker

vispas till hårt skum, blanda sedan i

2 dl socker
1 msk kakao

vispa ytterligare så det går att göra spår i marängen. Fyll bullformar med marängen och grädda i 25-30 minuter i 150 grader.
Tryck hål i marängerna med ett finger medan de fortfarande är varma. Gör glassfyllningen

2 äggulor
4 msk vaniljsocker
2 msk socker

Vispas och blandas med

4 dl hårt vispad grädde

Fyll marängerna med en sprits och frys in.
Ta fram från frysen en stund innan servering. Servera gärna med frukt eller bär.

MUMS!

Ha en bra dag
Kram // A




5 kommentarer:

  1. Det låter fräckt! Jag har aldrig testat att frysa maräng eller att ha kakao i den. Ska memorera inför kommande fester!

    SvaraRadera
  2. Smarrigt, ja, bara för alla nyårslöftena kommer med årsskiftet betyder det ju inte att man inte kan festa lite en lördag då och då ;)
    Ha en skön Torsdag, Kram Malin

    SvaraRadera
  3. Mums! Låter jättegott!
    Fint att bjuda på!
    KRAM Anna

    SvaraRadera
  4. Gott, men jag får nog låta bli kram Diana

    SvaraRadera
  5. Kommer nog tillfällen när det här goda receptet kommer till användning!
    kram Helena

    SvaraRadera