onsdag 5 mars 2014

Sura och gula citroner


Till helgens brunch gjorde jag en lemoncurd som blev väldans så god. Vi använde den som en marmelad eller sylt men jag kan tänka mig så gott det kan vara både i bakverk och efterrätter. Hur använder ni lemoncurd?

Lemoncurd

3 citroner
3 dl socker
3 ägg
125 g smör

Lägg rivet skal och saften av citronerna i en kastrull tillsammans med socker och ägg. Koka till en
tjock kräm. Ta bort i från plattan och lägg i smöret så det smälter. Blanda och häll i rengjord burk. Förvara i kyl....
Den blev riktigt gul och god.

Idag hoppas jag att få se solen, det var ett tag sedan nu och jag saknar den.
Önskar er en riktigt go dag.
Kram // A

10 kommentarer:

  1. Jag gillar inte riktigt marmelad men det där såg rackarns gott ut. Citroner är gott :-) Brukar pressa i en citron tillsammans med apelsinerna i juicen... blir smarrigt :-) Ha det gott

    SvaraRadera
  2. Mmmm älskar lemon curd o har det till det mesta. Hoppas även solen lyser gul hos dig idag. Kramisar Tina

    SvaraRadera
  3. Mums! Jag har aldrig gjort egen, men om jag köper så har jag den på kex, typ Digestive.

    Kram Malin

    SvaraRadera
  4. Älskar lemoncurd! Brukar även göra en lime- och passionsfruktcurd!

    På nyrostad macka eller mellan tårtbottnar har jag min curd.

    KRAM Anna

    SvaraRadera
  5. Lemon curd är så fantastiskt gott! I somras hade jag det ofta ihop med glass och jordgubbar - nom!

    Kram och ha en find dag!

    SvaraRadera
  6. Batman har gjort lemoncurd ett par gånger. Oftast hamnar den i en pavlova för att möta upp allt det söta.

    SvaraRadera
  7. Då jag inte är så förtjust i marmelad så blir det curd till bakverk!
    Här är grått idag...
    Kram Sandra

    SvaraRadera
  8. Så gott! Gillar Lemoncurd till pavlova mm
    Ha en fin kväll! Kram

    SvaraRadera
  9. Aldrig gjort och aldrig smakat!
    Men men kan ju alltid prova. :)

    Ha det toppen!
    Kram Kia

    SvaraRadera