Äpple känns säsongsriktigt nu och jag gör nästan alltid samma äpplekaka. För mig blir det så när jag hittat något som både är lätt och gott. Men här tänkte jag testa att modernisera den annars också så goda fyriskakan vilket jag inte gör så ofta. Jag testade fyriskaka med smak av lakrits. Den blev jätte god. Så jag bjuder er på receptet. Varsågoda......
Modern Fyriskaka
2 stora äpple
2 msk lakritspulver
125 g smör
1,5 dl socker
2 ägg
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 msk mjölk
2,5 dl mjöl
Skala och skiva äpplena. Bland de med lakritspulvret och låt stå en stund. Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker poröst och tillsätt smöret. Tillsätt de övriga ingredienserna och häll upp i en smord och bröad form. Lägg i äppleklyftorna och strö över lite socker. Grädda på 175 grader i ca 30 minuter.
Ha en underbar dag.
Kram // A
Lät ju verkligen spännande, gillar ju fyriskaka, så jag får kanske testa med lakrits i. :-) Kramizz Laila
SvaraRaderaDet låter gott. Och ser gott som 17 ut!!
SvaraRaderaKram Hannis
Jag som älskar lakrits krydda ofta mina bakverk med det. Mums med äppelkaka. Kramisar Tina
SvaraRaderaNu ska här bakas äppelkaka!! Gott!
SvaraRaderaKRAM Anna
Ojoj, jag kom precis på att jag inte ätit nån äppelkaka denna säsongen... Ops! Jag brukar göra smulpaj, med mycket smul och lite äpplen. :)
SvaraRaderaDen du! Smakar jag gärna på :)
SvaraRaderaMums den lät väldans så smarrig!!! Kram Gunilla
SvaraRaderaTackar! :)
SvaraRaderaÄppelkaka är nog bland det godaste jag vet med en massa vaniljsås... och lakrits låter i låter gott
SvaraRaderaSv. Japp kroppen är mör
Kram Sandra
Tack för det, äppelkaka är ju så himla gott :)
SvaraRaderatrevlig kväll
Kram Pia
Hej Anette, här var jag inne o kikade för ett tag sen (hittade dig via Jenny) men skrev nog inget...det var tarvligt gjort ;-) förlåt ska aldrig upprepa detta ;-) ;-) kul att du hittade in till min fotoblogg och hoppas även att du ska hitta till min skrivblogg, obs! Frivilligt ;-) www.caelumlife.blogspot.com
SvaraRaderaPå återsyn, kram/carina ps. Jag förmodar att du vet vem jag är...
Älskar (såklart) lakrits så den här måste provas, kanske redan till helgen ;-)
SvaraRaderaKram J