söndag 19 juli 2015

Havrerutor

Havrerutor

Skållning
4 dl havregryn
25 g smör
4 dl kokande vatten

2 dl ljummet vatten
50 g jäst
1,5 tsk salt
2 msk sirap
6-8 dl vetemjöl

Häll havregrynen, smöret och det kokande vattnet i en bunke. Låt stå i ca tio minuter.
Häll det ljumna vattnet i en annan bunke och lös upp jästen. Tillsätt salt, sirap, havregrynsblandningen och mjöl och blanda till en smidig deg. Jäs under duk i 40 minuter. Knåda degen och platta ut i en braspanna. Snitta upp ca 20 bitar. Pensla med vatten och strö över lite havregryn. Låt jäsa ytterligare 40 minuter. Grädda i 225 grader i ca 15-20 minuter.

Njut med ett gott smör och en god ost.
Ha det bäst.
Kram // A

9 kommentarer:

  1. Luktar nybakt ända hit. :-) kramizz å ha en fin söndag, vilket det verkar bli./Laila

    SvaraRadera
  2. Det lät gott!! Du e så flitig i köket:) kram Gunilla

    SvaraRadera
  3. Gud så gott det ser ut!
    Jag ska nog baka en del när vi kommer hem!
    Många semesterkramar
    Susanne

    SvaraRadera
  4. Åh! Jag måste bli bättre på att baka...

    SvaraRadera
  5. Nybakat finns nästan inget bättre. Kramisar Tina

    SvaraRadera
  6. Men så gott de ser ut! De måste jag spara och testa någon dag. Kram

    SvaraRadera
  7. Men mums! Det ser himla smaskigt ut! Jag är ju så svag för bröd..... :)
    Kram!

    SvaraRadera
  8. Så gott med nybakat bröd. Det ska bakas här hemma imorgon. Hoppas allt är bra med era hundbebisar!? Kram Suss

    SvaraRadera