tisdag 7 juli 2015

Hönökaka


Jag bakar allt som oftast med kärlek men ibland blir det med lite extra kärlek. När det varmaste har lagt sig och det närmar sig kväll då är det lagom att ställa sig i köket för lite extra terapi. Denna gången i form av Hönökaka bakat på Villa Vången. 

Hembakad Hönökaka

50 g smör
3 dl mjölk
25 g jäst
1/5 dl sirap
1 tsk salt
3 dl rågsikt
4-6 dl vetemjöl

Smält smör och värm mjölken till ca 37 grader.  Häll över den smulade jästen. Blanda i sirap, salt och mjölet. Blanda till en smidig deg.  Jäs i ca 50 minuter. Dela degen i fyra delar. Kavla ut varje del till runda kakor och avsluta med att kavla med en kruskavel.  Låt jäsa ytterligare 30 minuter. Baka av på 250 grader i ca 6 minuter.

Jätte gott!
Kram // A

10 kommentarer:

  1. Smaksens vad gott!
    Jag bakar ofta ditt tunnbröd :-)

    Kram Sandra

    SvaraRadera
  2. Mm ser gott ut, har faktiskt gått och funderat på att baka något bröd, kanske blir det här då. :-) Kramizz laila

    SvaraRadera
  3. Så gott med hönökakor, tack för receptet.
    Kram Mamma C

    SvaraRadera
  4. Mums, bakade också bröd häromdagen kram Diana

    SvaraRadera
  5. Kul grej, det är nåt jag aldrig bakat!

    SvaraRadera
  6. Åh hembakad hönökaka, måste bara prova! Tack för tipset!

    Kram Jenny

    SvaraRadera
  7. Mina killar som äääälskar Hönökaka... Det här måste jag baka, tack för tipset. Kramisar Tina

    SvaraRadera
  8. Så gottit & vilket vackert foto ♡ ...

    SvaraRadera
  9. Har bakat en del bröd, men aldrig hönökaka. Det verkade ju inte så svårt så det får jag prova framöver. Kram J

    SvaraRadera