måndag 13 juni 2016

Rabarberkaka med vanilvisp


Rabarberkaka

2 ägg
3 dl socker
1 tsk vaniljsocker 
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
125 g Smält smör
rabarber
socker och kardemumma 

Vispa ägg och socker till en porös smet, blanda i övriga ingredienser. Skala och skiva rabarber. Häll smeten i en smord och bröad form. Lägg i rabarber och strö kardemumma och socker över. Grädda på 175 grader i ca 40 minuter.
Servera med fördel vanilvisp till. Så sommargott.

Jag hittade receptet hos denna donna dock bytade jag ut kanel och tog kardemumma i stället. Det blev supergott.

Önskar er en fortsatt bra måndag.
Kram // A 



6 kommentarer:

  1. OMG Så Gott!! Det är sommar det... mmmmm!

    KRAM Anna

    SvaraRadera
  2. Älskar rabarber, så tack för receptet.
    kram Mamma C

    SvaraRadera
  3. Låter som en riktigt smarrig kaka.

    SvaraRadera