måndag 14 november 2016

Det här med barn


Nu har jag ju lyckan att jobba med barn varje dag. Det är inte alla som är lika lyckligt lottade som jag. Därmed för mig ett naturligt intresse för dessa underbara skapelser. När mina egna grabbar var små hade jag inte alls de tankar jag har idag om de små kloka individerna. Nu tänker jag annorlunda och ser på saker på ett annat sätt. Det har klart med med min mognad och stigande ålder men också att jag då inte hade det yrke jag har idag. I dag kan jag tänka: varför tänkte jag inte så när mina barn var små. Nu har det blivit super fina grabbar ändå så även om jag inte hade min utbildning då så måste jag ha gjort något rätt med min kloka mans hjälp såklart.
Om ni jobbar med barn eller är småbarns föräldrar just nu eller har ett intresse för barn i allmänhet, kanske till och med barnbarn så kan jag start rekommendera en bok av Lars H Gustafsson som är barnläkare och som har många kloka tankar.

Ett måndagsboktips såhär en kylig dag i början på veckan. 

Kram // A 

5 kommentarer:

  1. Den måste jag ju bara läsa! Kan behövas här kram

    SvaraRadera
  2. Visst är det kul och givande att jobba med barn. Jag jobbar med åldrarna 10-13åringar. En spännande ålder!

    KRAM Anna

    SvaraRadera
  3. tack för boktipset. Klart barn ska växa.. Kraam Pia

    SvaraRadera
  4. Jag kan oxå tänka så där, vf gjorde jag inte så. Men har en sådan fin son så han hade knappast blivit bättre ifall jag gjorde "så" ;)
    Ha en trevlig tisdag

    SvaraRadera
  5. Mitt bästa jobb jag haft var när jag var dagmamma en gång i tiden.
    Kram Mamma C

    SvaraRadera