Gillar ni munkringar?
Munkar
2 dl mjöl
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
0,75 dl mjölk
0,5 dl grädde
1 ägg
1.5 msk rapsolja
Blanda alla torra ingredienser i en bunke, tillsätt ägg, olja, mjölk och grädde. Vispa till en jämn smet. Grädda en stund på vardera sida och doppa i socker.
De smakade ju inte som friterade munkringar (vilket gjorde killarna i min familj något besvikna). De smakade mer som en krabbelur tyckte jag nog. Men söta,små och ändå goda.
Nästa gång ska jag nog prova den friterade varianten....
Men nu tar jag tag om denna torsdag. Ha en bra dag alla fina.
Kram// A
Mina killar älskar både munkar o krabbisar, men munkar har jag aldrig bakat. Ha en härlig lillördag vännen. Kramisar Tina
SvaraRaderaMmm ser jätteglad ut.
SvaraRaderaMunkar är underbart gott, men svåra att äta utan att slicka sig om munnen..;-)
KRAM
Wow vad coolt! En sådan skulle jag vilja ha. Borde kunna friteras också? GOTT!!
SvaraRaderaKram Anna
Ser väldigt goda ut ;) xoxo /G
SvaraRaderaVad smidigt det såg ut att vara!!!
SvaraRaderaMen krubbelur, vad är det? Nu blev jag nyfiken på en kaka jag missat!
Har du aldrig provar krabbelurer så måste du göra det. Så gott. En blandning mellan pannkakor och sockerkaka. När jag var liten hade vi alltid det på skolans utedagar, det tillhör liksom utelivet och gärna i skogen. Kram kram
RaderaNix, munkar har jag aldrig gillat! Gillar inte friterat överhuvudtaget. Så tråkig är jag. :)
SvaraRaderaHar provat tidigare, men glömt receptet, men hittade det här! Så himla goda de är!
SvaraRadera