torsdag 13 juni 2013

Munkar munkar med hål i

Jag köpte mig ett munkjärn för ett tag sedan och det har testats nu. Det blir av mini varianten och de är så söta.  När jag är på marknad vill jag gärna köpa med mig munkar hem...det är ju så gott. De är friterade och det blir ju klart inte samma i ett järn.
Gillar ni munkringar?



Munkar

2 dl mjöl
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
0,75 dl mjölk
0,5 dl grädde
1 ägg
1.5 msk rapsolja

Blanda alla torra ingredienser i en  bunke, tillsätt ägg, olja, mjölk och grädde. Vispa till en jämn smet. Grädda en stund på vardera sida och doppa i socker.

De smakade ju inte som friterade munkringar (vilket gjorde killarna i min familj något besvikna). De smakade mer som en krabbelur tyckte jag nog. Men söta,små och ändå goda.

Nästa gång ska jag nog prova den friterade varianten....
Men nu tar jag tag om denna torsdag. Ha en bra dag alla fina.
Kram// A



8 kommentarer:

  1. Mina killar älskar både munkar o krabbisar, men munkar har jag aldrig bakat. Ha en härlig lillördag vännen. Kramisar Tina

    SvaraRadera
  2. Mmm ser jätteglad ut.
    Munkar är underbart gott, men svåra att äta utan att slicka sig om munnen..;-)

    KRAM

    SvaraRadera
  3. Wow vad coolt! En sådan skulle jag vilja ha. Borde kunna friteras också? GOTT!!

    Kram Anna

    SvaraRadera
  4. Ser väldigt goda ut ;) xoxo /G

    SvaraRadera
  5. Vad smidigt det såg ut att vara!!!
    Men krubbelur, vad är det? Nu blev jag nyfiken på en kaka jag missat!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har du aldrig provar krabbelurer så måste du göra det. Så gott. En blandning mellan pannkakor och sockerkaka. När jag var liten hade vi alltid det på skolans utedagar, det tillhör liksom utelivet och gärna i skogen. Kram kram

      Radera
  6. Nix, munkar har jag aldrig gillat! Gillar inte friterat överhuvudtaget. Så tråkig är jag. :)

    SvaraRadera
  7. Har provat tidigare, men glömt receptet, men hittade det här! Så himla goda de är!

    SvaraRadera