tisdag 16 oktober 2012

Bak

Jag har bakat lite Focaccia,. Ett bröd som är gott till bland annat plockmat men även att äta som det är bara. Bra är att det går att variera i smak. Oliver är väl det allra vanligaste att ha i ett Focaccia men det är ingen favorit hos mig så jag valde att använda torkad basilika, flingsalt och tomater.



Focaccia

7 dl mjöl
25 g jäst
3 dl vatten
1 tsk salt
2 msk sirap
1 msk olivolja
flingsalt, olivolja, basilika & skivad tomat att ha ovanpå

Värm vattnet till 37 grader och blanda i olivolja och lös upp jästen. Blanda i övriga ingredienser och blanda till en smidig men ganska lös deg. Låt jäsa i 40 minuter. Forma till ett platt bröd på en bakplåt och tryck hål med fingertopparna så det blir små gropar. Tryck i tomater och häll över flingsalt, basilika och olivolja. Jäs ytterligare 40 minuter. Grädda  i 15 minuter på 225 grader.  Lycka till!

Kramar // A



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar