fredag 5 oktober 2012

Fredagsfrulle

Tittade på Hela Sverige bakar igår, inte helt lätt att baka ett bröd som blir perfekt enligt Johan Söderberg (som är proffsbagare)men jag tyckte deltagarna var kunniga om degen och hur processen bör fungera. Jag gillar verkligen att baka bröd, spelar inte så stor roll hur det ser ut bara det smakar gott. Klart att man äter mycket med ögat men hål eller icke hål.....
Idag blev det nybakade frallor, ägg och kaviar till frukost. Behöver jag berätta att det var gott? Perfekt? Nä....



Mina frallor

5 dl vatten
1 dl olja
2 msk sirap
2 tsk salt
1 påse torrjäst
ca 10 dl vetemjöl

Blanda något varmare vatten än fingervarmt med olja, sirap och salt. Häll i lite mjöl tillsammans med jästen. Blanda i så mycket mjöl att degen blir lagom smidig. Jäs till dubbel storlek. För att göra det enkelt, rulla ut till en lång "korv" och skär i bitar. Lägg på plåt. Jäs ytterligare 30 minuter. Baka på 200 grader ca 10 minuter (beroende på din ugn).

// A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar