Twixkaka
Botten:
4 dl mjöl
1/2 dl socker
125 g smör
Blanda ihop till en massa och tryck ut i en form 20*30 cm. Baka på 175 grader i ca 20 minuter.
Kola:
175 g smör
2 dl socker
3 dl grädde
1/2 dl sirap
1 tsk vaniljsocker
Blanda allt i en kastrull. Koka i ca 40 minuter till kolan blir lagom. Testa med att göra ett kulprov (klicka i lite smet i kallt vatten och forma en kula). Bred över botten och låt svalna.
Smält 200 g mjölkchoklad och bred över kolan då den svalnat. Låt allt stelna i kyl och skär sedan i lagom stora bitar. Mumsigt!
Önskar er en underbar dag // A
Det där såg inte alls fel ut, ska spara receptet och hoppas kunna testa det till det framtida 1 års kalaset om 2 månader.
SvaraRaderaTack för titten hos mig, hoppas du med får en skön Torsdag, Kram Malin