Helt nostalgisk bakar jag vidare och tänker att degen till lussebullar måste vara den vackraste degen av de alla.
Lussebullar
100 g smör
5 dl mjölk
2 pkt saffran
1 pkt jäst
250 g vaniljkesella
1 ägg
1,5 dl socker
1/2 tsk salt
ca 14 dl mjöl
Smält smör, häll i mjölk och saffran. Värm till fingervarmt. Smula jästen i en bunke och häll över degvätskan. Tillsätt kesella och ägg. Blanda de torra ingredienserna och blanda i vätskan. Arbeta till en smidig deg. Jäs i ca 30 minuter. Forma till lussekatter och tryck i russin efter tycke och smak. Jäs ytterligare 30 minuter. Pensla med ägg och grädda på 220 grader i ca 12 minuter.
Njut av dagen!
Kram // A
Åh vad du är duktig min bästaste kram / G
SvaraRaderaMums, måste nog baka lussebullar snart :) kram Diana
SvaraRaderaVad mysigt.
SvaraRaderaOch så gott med lussebullar.
Brukar ha vanlig kesella i mina, men borde väl bli ännu godare med vanilj???
Ha en skön Tisdag, Kram Malin
Mmmm gott! Vi ska baka såna bästa helg :) mysigt.
SvaraRaderaJag behöver oxå lite ny julmusik. Hmm... Undrar bara vad. ;)
Ha en fin dag!
Kram Verra