torsdag 8 november 2012

Rådjur

Andra dagen denna vecka som det bjuds på rådjurskött här hemma. Idag i form av en gryta. Viltgryta med smak av timjan med kokt potatis och vinbärsgele.

Viltgryta

1 kg grytbitar av rådjur
2 buljongtärningar (jag använde kalv)
I gul lök
5 morötter
2 dl grädde
4 dl vatten
salt, peppar, timjan

Stek grytbitarna och häll på en del av vattnet. Tillsätt buljongtärningarna och kryddor. Koka så att köttet blir klart. Häll i tärnade morötter och hackad lök. Koka tills morötterna är mjuka. Häll på grädden och resten av vattnet. Koka upp och tillsätt ev. redning om det behövs. Servera gärna med kokt potatis, gele och en smarrig grönsallad.

(För er nyfikna så blev det ett mörkrött lack till tiokompisarna.)

Kram // A

2 kommentarer:

  1. Oj, så gott det lät! Älskar viltkött men äter det inte så ofta. Tyvärr. Tack för receptet!

    kram cecce

    SvaraRadera