lördag 23 november 2013

Gult är (inte) fult


Av den gula degen blev det klenor på mormors vis.
Mumma!

Klenor

10 st äggulor
6 msk smält smör
8 msk socker
1 snapsglas konjak
rivet skal från 1 st citron
vetemjöl

Blanda alla ingredienser till en smidig deg. Låt vila minst två timmar. Kavla sedan ut degen till en 2-3 mm tjock platta. Sporra ut remser som du sedan delat till tio cm långa kakor. Gör ett snitt  mitt i varje kaka. Ta snibben på den ena sidan och dra genom hållet. Fritera i cocosfett. (var försiktig, ha alltid ett lock i närheten då du friterar)
God kaka men ack så svår att beskriva tillvägagångsättet...haha..

Ha en underbar dag // A


5 kommentarer:

  1. Ser fram emot att smaka ;) ha en bra dag hjärtat kör försiktigt kram / G

    SvaraRadera
  2. Sambon ääälskar klenor - jag aaavskyr klenor... ;o)
    Som tur är kommer hans mamma med en burk till honom varje jul!

    SvaraRadera
  3. Men? Nu fatta inte jag? Varför kommer detta "gamla" inlägget här??

    SvaraRadera