Av den gula degen blev det klenor på mormors vis.
Mumma!
Klenor
10 st äggulor
6 msk smält smör
8 msk socker
1 snapsglas konjak
rivet skal från 1 st citron
vetemjöl
Blanda alla ingredienser till en smidig deg. Låt vila minst två timmar. Kavla sedan ut degen till en 2-3 mm tjock platta. Sporra ut remser som du sedan delat till tio cm långa kakor. Gör ett snitt mitt i varje kaka. Ta snibben på den ena sidan och dra genom hållet. Fritera i cocosfett. (var försiktig, ha alltid ett lock i närheten då du friterar)
God kaka men ack så svår att beskriva tillvägagångsättet...haha..
Ha en underbar dag // A
Ser fram emot att smaka ;) ha en bra dag hjärtat kör försiktigt kram / G
SvaraRaderaKlart du ska få smaka. Kram kram
RaderaMums :) kram Diana
SvaraRaderaSambon ääälskar klenor - jag aaavskyr klenor... ;o)
SvaraRaderaSom tur är kommer hans mamma med en burk till honom varje jul!
Men? Nu fatta inte jag? Varför kommer detta "gamla" inlägget här??
SvaraRadera