Fil & morotsbröd
1 l filmjölk
2,5 dl sirap
200 g rivna morötter
2 tsk salt
2 tsk bakpulver
4 tsk bikarbonat
6 dl havregryn
6 dl vetemjöl
12 dl rågsikt
Smöra en form (jag använde en ugnsform ca 20x25 cm). Rör allt till en kladdig smet och tryck ut i formen. Grädda på 150 grader i 1,5 timme.
Nu var det inte just detta brödet min mamma brukade baka men.....ändå.
Ha en fortsatt bra kväll.
Kram // A
Ser gott ut brödet!
SvaraRaderaJag brukar baka ett liknande men det där har jag inte testat. Kram Suss
Mums kram Diana
SvaraRaderaLjuvligt med nybakat bröd, kaffe o en skiva ost, mums. Kramisar Tina
SvaraRaderaDetta receptet ska jag helt klart prova.:)
SvaraRaderaLåter ju jättegott.:)
Vilken bra tradition...att brödbaka på söndagar:-)
SvaraRaderaKanske man ska ta efter!
Ärligt talat har jag satt en deg på jäsning i kväll som jag tänker jäsa ända tills i morgon kväll. Undrar hur det blir??:-)
Kram Cecce
Det blir säkert bra med en bagare som dig kan inte mycket gå fel. Ska bli spännande att se... Kram Kram
RaderaBrödet ser jättegot ut!
SvaraRaderaSvar: Att träna crosstrainer och ta promenader är inte dåligt! Det viktiga är att träna det man själv tycker är roligt och trivs med. Då blir ju träningen av!
Hembakt bröd är ju så gott! Kan tänka mig att både morot och fil, blir ett riktigt saftigt bröd!
SvaraRaderaKram Helena
Jag har samma minnen hemifrån med det där kvällsfikat med mammas bröd!
SvaraRaderaDet där såg jättegott ut!
Kram Jenny
Det där lät både gott och nyttigt, måste testas! Kram Nilla
SvaraRaderaMmmm, det ser både nyttigt och gott ut! Inte illa!
SvaraRadera