onsdag 16 januari 2013

Middagstipset

Godmorgon!
Hur har ni det i kylan? Här är jätte kallt -14 och det är typ super-duper-jätte-dö-kallt.....Brrrrr.
Tänkte lämna ett middagstips om ni kanske inte vet vad ni ska laga till middagen ikväll. Ett alternativ till den traditionella lasagnen.....men gott!( Inte jätte lätt att få det att se gott ut på bild dock).



 Fisklasagne

FISKSÅS
1 pkt fryst vit fisk (typ torsk) 400 g
2 gula lökar
1 brk krossade tomater
1 msk chilisås
1 fiskbuljongtärning
salt & peppar

OSTSÅS
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
1 dl stark mjukost

Lasagneplattor
Riven ost

Fräs hackad lök och tärningar av fisken. Häll på tomaterna, buljong, chilisås och kryddor. Låt puttra i tio minuter. Koka under tiden upp grädde och creme fraiche tillsammans med osten så den smälter. Varva lasagneplattor och fisksåsen i en ugnsform. Börja med fisksås i botten. Häll ostsåsen över och avsluta med riven ost. Vill man kan man varva även ostsåsen mellan plattorna om man så tycker. Servera med en sallad eller som vi här rivna morötter.

Ha en underbar dag och ta det lugnt i vintervädret.
Kram // A

5 kommentarer:

  1. Ojojoj de va inte dåligt..brrr va kallt!
    Här har vi några graden varmare iaf..:))

    Tack för receptet, måste testa det nån dag.

    Ha en bra dag
    Kraam på dig

    SvaraRadera
  2. Åå så kallt, här har det varit skönt idag men massvis av snö och inget ljus...

    Tack för receptet!

    Kram Jenny

    SvaraRadera
  3. Idag har det varit en strålande vinterdag, underbart. Tack för receptet. Kramisar Tina

    SvaraRadera
  4. Lasagne med fisk! Det har jag aldrig hört talas om!
    Jaa ett bra sätt att få i sig fisk!
    Jag gillar när det är lite kallare ute, bättre än bara några minusgrader!
    Kram Helena

    SvaraRadera
  5. Fisklasagne?? Det lät...konstigt. Annorlunda i alla fall.
    Har lite svårt för tanken fisk + pasta.
    Annars: Fisk = gott, pasta = gott.

    SvaraRadera