onsdag 13 februari 2013

Bröd med protein

Jag har provat att baka bröd med keso och ägg i. Ett proteinrikt bröd. Jag måste erkänna att jag är något skeptisk mot nya smaker. Jag är inte rädd för att prova laga något nytt men om jag inte känner igen smakerna så är jag inte så tuff. Det är ett LCHF bröd som då innehåller kokosmjöl. Kokos förknippar denna stenåldersmänniska med kakor eller desserter.

LCHF bröd

125 g keso
3 ägg
1 dl kokosmjöl
1 msk fiberhusk
3 tsk bakpulver
(1 nypa salt)

Kör keso och ägg i en mixer, tillsätt övriga ingredienser. Platta ut på bakplåtspapper och grädda på 200 grader i ca 10-15 minuter.

Ett bröd som luktar som kokostoppar.....

Det blev ett gott och nyttigt alternativ till bröd men ska jag baka det igen kommer jag att ta bort saltet. Jag tyckte att det blev för salt.

Ha en riktigt bra dag!
Kram // A

9 kommentarer:

  1. Låter riktigt gott. "Mitt" bröd jag bakar innehåller, ägg, kasella, valnötter o mandel bl a. Supergott. Men det här ska jag oxå testa. Kramisar Tina

    SvaraRadera
  2. Det såg gott ut! Måste jag testa nån gång :)

    Tråkigt att vi ska vara sjuka allihopa. :( nu längtar man bara till varmare tider.

    Krya på dig!

    Kram Verra

    SvaraRadera
  3. Det är ju just brödet som är mitt problem när jag körde LCHF, men det här lät ju gott! Kanske dags att prova igen, när det bjuds på så mycket goda recept!
    Kram Helena

    SvaraRadera
  4. Det låter gott det där.:-) Kram Stina

    SvaraRadera
  5. Ja det låter gott!! Just bröd och lchf är ju en svår kombo...

    SvaraRadera
  6. Det lyder rigtig lækkert :-) jeg elsker brød...
    Kram herfra

    SvaraRadera
  7. Ja, det låter gott! Måste testas!
    Kram Jenny

    SvaraRadera
  8. Gott! Gillar LCHF! Tack för receptet!
    Kramar Anna

    SvaraRadera
  9. Det måste testas! Jag älskar när brödet är lite salt så det passar nog mig då!

    Önskar dig en fin alla hjärtans dag!

    Kram Jenny

    SvaraRadera