onsdag 13 mars 2013

Köksterapi

Det känns som det var ett tag sedan jag hade terapi arbete i mitt lilla kök, har väl haft terapi i en annan form kanske......men så provade jag att baka surdegs bröd av färdig surdeg av råg på burk.
Det tog nästan fyra timmar från det att jag startade min deg till att det doftade ljuvligt av nybakat bröd i hela huset.Det var absolut värt alla de timmarnas väntan. Det är en viss doft av just bakat med surdeg och det doftar ljuvligt. Får mig att tänka tillbaka då jag arbetade på bageri.......Jaja i alla fall så blev det ett gott bröd som gillades av både stor kille som lite mindre killar i familjen. Jag använde mig av receptet som står på burkens undersida. Jag såg att det finns även surdeg i torr form. Det får jag testa nästa gång. Någon som provat?

Passa på att njut av dagen och ta hand om varandra.
Kram // A


9 kommentarer:

 1. Coolt! Jag har bara bakat på egen surdeg (som inte riktigt velat ta sig) så jag har varit nyfiken på de där som man köper färdiga. Det ser ju onekligen supersmarrigt ut!

  SvaraRadera
 2. Åhhh jag kan nästan känna doften :) surdegsbröd är såå gott!
  Kanske skulle testa det receptet :)

  Ha en fin dag!

  Kram verra

  SvaraRadera
 3. Det är så gott med hembakt bröd och så doftar det så gott också. Förstår att det var värt alla timmar. Kram

  SvaraRadera
 4. Doften av nybakat bröd är näst intill himmelsk. Ha en bra dag vännen. Kramisar Tina

  SvaraRadera
 5. Nybakat bröd är det bästa som finns!!

  KRAM Anna

  SvaraRadera
 6. Spännande. Är ju nybörjare när det kommer till bak och framförallt brödbak. Men samtidigt finns det inget godare. Det där med surdeg har jag aldrig riktigt förstått. Men måste nog testa.

  Hoppas ni haft en skön onsdag. Kram Malin

  SvaraRadera
 7. Men åhh...nybakat bröd med ost...slurp!

  SvaraRadera
 8. Jepp! Jag har provat torrvarianten för något år sedan. Tror det funkade bra, men jag fördrar nog den färska! Lite dyr dock, om man jämför med vad det kostar att göra egen surdeg!

  SV: Nej...det blev inget köp...inte i dag heller:-)

  Kram Cecce

  SvaraRadera
 9. Köksterapi är toppen kram Diana

  SvaraRadera