söndag 21 april 2013

Blåbäret

Idag bjuder jag på en saga om ett blåbär........eller kanske inte.
Tidigare i veckan hörde vi på nyheterna att frysta bär skulle kokas för att de kunde vara sköljda i "bajsvatten" och därmed innehålla smitta.
Vi använder en del bär både att äta som de är och till smootie lyssnade lite extra (även mannen dårå). Jag köpte färska bär på ICA och tänkte inte på det.....men det blev ramaskri här hemma....för de kunde vi inte äta utan att tillaga......okej.....tänkte inte på det som bara inriktade mig på de frysta.....sorry!


Så det fick bli en söndagskaka av de blåbären som stod så ledsna i kylen.
Är detta något som ni uppmärksammat?

För övrigt njuter jag av att det är helg, sol och helt underbart. Jag älskar våren då solen värmer men kroppen ändå behöver tyg mot de svala vindarna.

Ha en fortsatt bra helg.

Kram // A

9 kommentarer:

 1. Vilket elände med de där bären! Det räcker att de kokas upp. Men hur ska jag göra om jag vill dekorera med dem?? Får odla själv!

  KRAM Anna

  SvaraRadera
 2. Ja man vill ju veta vilket märke det gäller å fram till dess köper jag inte heller frysta bär!! Idag har vädret varit perfekt...precis lagom varmt enligt min smak. Skön söndagskväll....krams m

  SvaraRadera
 3. Svar: I branta nedförsbackar känns det läskigt tycker jag, trots att jag har hjälm.

  SvaraRadera
 4. Ja tyvärr så vill min käre make inte äta sin morgonsmoothie mer pga av bären. Kakan din såg god ut! Kram Nilla

  SvaraRadera
 5. En blåbärskaka var ju inte så fel det heller. Själv måste jag tänka på det med bären i skolan med eleverna (är hemkunskapslärare). Vågar inte låta dom äta bären utan att de hettas upp först, tänk om dom skulle bli sjuk?
  Kram och ha en bra vecka

  SvaraRadera
 6. Såg jättegod ut!

  Jepp! Har hört det där om bären men struntar i det (för det mesta). Orkar inte hålla på och koka dem. Kanske dumt men....

  Kram Cecce

  SvaraRadera
 7. Jag äter frysta bär i massor.. Ajaj. Hoppas jag nu inte blir sjuk.
  Smarrigt paj.
  Ha det fint.
  Eva

  SvaraRadera
 8. Jo ..jag har oxå stått vid frysdisken med ett paket i handen o sen fått lägga tillbaka det ! Hoppas det blir ordning på det snart.

  En fin dag till dej..kraaam

  SvaraRadera
 9. Har inte ätit frysta bär sen det kom fram, har blåbär i frysen som jag redan ätit av, så vem vet, man kanske redan är smitta. Neej det är inte kul med allt detta matfusk!
  Ha en bra måndag!
  Kram Helena

  SvaraRadera