tisdag 3 september 2013

Svärmors goda äpplekaka

Nu blir det en del bak med äpple. Enkelt och gott är det med äpplekaka tycker vi. Jag har plockat de äpple som fanns på mitt sneda träd och det blev inte jätte många i år. Denna gången bestämde jag mig för att göra svärmors goda kaka, kul att variera. Prova gärna ni med...........Äpplekaka

5 äpple
1 dl vetemjöl
1/2 dl socker
2 dl havregryn
ca 50 g smör
ett par hasselnötter

Skala och skiva äpplena och lägg i pajform. Blanda de torra ingredienserna och strö över. Hyvla smöret med en ost hyvel och lägg ovanpå. Strö nötter överst och grädda i ca 30 minuter på 175 grader. Gott med vispad grädde eller vaniljsås till.

Nu är det verkligen höst, ruggigt, blåsigt och kallt. Så höstmys står ganska högt upp på min "att göra" lista. Ska bara jobba lite först idag.

Ha en fin tisdag och ta hand om varandra.
Kram // A

10 kommentarer:

 1. Kylig morgon inte ens 4 grader på morgonrundan , nu är det snart dags att leta upp vantar, kyligt att hålla kopplet:) mm mammas äpplekaka är god!! Ha en skön tisdag ! Xoxo/G

  SvaraRadera
 2. Min mamma har en koloni fylld med äpplen men jag har inte plockat ett enda. Fy på mig! Äppelpaj är gott, men mängden äpple i ska vara minimal. Sen mycket smul och ännu mer vaniljsås. ;)
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 3. Så gott med äppelkaka! Jag brukar göra Monika Ahlbergs med nötter! Den här verkar smarrig den med!

  KRAM Anna

  SvaraRadera
 4. Sååå gott! Hade gärna tryckt i mig en bit eller två... med massor av vanliljsås :-) Ganska härlig frisk luft nu på hösten... gllar´t! Ha det gott!

  SvaraRadera
 5. Mmm så gott!!!

  Må så gott
  Kram på dig

  SvaraRadera
 6. Mums !!! Idag hade vi plötsligt sommar igen..fast inte imorse, då var det endast 4grader.

  Kramen till dej

  SvaraRadera
 7. Mums, min svärmor gör också en väldigt god äpplekaka kram Diana

  SvaraRadera
 8. Men den låter jättegod! Tack för receptet!! Ska provas vid tillfälle:-)

  Kram Cecce

  SvaraRadera