torsdag 17 oktober 2013

Smarriga godisrutor

Jag har hittat min favorit ibland tidningar. Jag köper varje nummer och läser tidningen flera gånger. En tidning som sparas och vill gärna vara framme. Jag köper ofta tidningar som jag endast bläddrar i och inte mer. Ja ni förstår att jag gillar tidningen va? Tidningen är Hembakat förstås.
Jag har bakat en supersmarrig liten godisbit från tidningen.


Kolarutor

Kola

50 g smör
1,5 dl ljus sirap
1,5 dl vispgrädde

Botten

75 g smör
0,5 dl socker
1,5 dl vetemjöl
2 dl havregryn
0,5 tsk bakpulver

Garnering

175 g smält choklad

Börja att koka upp kolan. Smält smör och tillsätt grädde och socker. Koka ca 15-20 minuter. Gör kulprov för att se om kolan är klar. Blanda alla ingredienser till botten och tryck ut i en form ca 20x20 cm. Grädda på 200 grader i ca 10 minuter. Svalna. Häll kolan över bottnen och kyl i kylskåp en stund. Smält chokladen och häll över. Låt svalna. Skär upp i små rutor (de är ganska mäktiga).

Smarriga och försvinnande goda.
Ha en bra torsdag.
Kram // A

9 kommentarer:

  1. GOTT!

    Nu blev jag fikasugen!

    Ha en fin dag! Kramar Anna

    SvaraRadera
  2. Det där lät INTE fel!! Så gott!! Jag kopierar ;-)
    Ha en fin dag
    Kram Sandra

    SvaraRadera
  3. Länge sen jag gjorde, det som är så gott.

    Kram N

    SvaraRadera
  4. Åh ge mig!!! :)
    Batman köper mattidningar ibland men blir oftast besviken, så mycket reklam och så lite recept!

    SvaraRadera
  5. Hejsan tack för receptet, för jag har inte tidningen och nu är det tredje bloggen jag hittar bilder på den här kakan som ser så himla god ut. Tack vare dig kan jag också baka den, ha en fin helg Karin

    SvaraRadera
  6. Ajaj, du har redan börjat på julgodiset ser jag... :o)

    SvaraRadera
  7. Den måste prövas, tack för receptet!

    SvaraRadera