Jag har bakat en supersmarrig liten godisbit från tidningen.
Kolarutor
Kola
50 g smör
1,5 dl ljus sirap
1,5 dl vispgrädde
Botten
75 g smör
0,5 dl socker
1,5 dl vetemjöl
2 dl havregryn
0,5 tsk bakpulver
Garnering
175 g smält choklad
Börja att koka upp kolan. Smält smör och tillsätt grädde och socker. Koka ca 15-20 minuter. Gör kulprov för att se om kolan är klar. Blanda alla ingredienser till botten och tryck ut i en form ca 20x20 cm. Grädda på 200 grader i ca 10 minuter. Svalna. Häll kolan över bottnen och kyl i kylskåp en stund. Smält chokladen och häll över. Låt svalna. Skär upp i små rutor (de är ganska mäktiga).
Smarriga och försvinnande goda.
Ha en bra torsdag.
Kram // A
GOTT!
SvaraRaderaNu blev jag fikasugen!
Ha en fin dag! Kramar Anna
Det där lät INTE fel!! Så gott!! Jag kopierar ;-)
SvaraRaderaHa en fin dag
Kram Sandra
Oj, vad gott!
SvaraRaderaLänge sen jag gjorde, det som är så gott.
SvaraRaderaKram N
Åh ge mig!!! :)
SvaraRaderaBatman köper mattidningar ibland men blir oftast besviken, så mycket reklam och så lite recept!
Hejsan tack för receptet, för jag har inte tidningen och nu är det tredje bloggen jag hittar bilder på den här kakan som ser så himla god ut. Tack vare dig kan jag också baka den, ha en fin helg Karin
SvaraRaderaAjaj, du har redan börjat på julgodiset ser jag... :o)
SvaraRaderaVad det ser gott ut!
SvaraRaderaDen måste prövas, tack för receptet!
SvaraRadera