Jag har bakat ett gäng nougatbiskvier. Jag sa till mannen häromdagen att jag måste baka lite, jag har tappat mitt bak. Det har mest blivit kladdkakor,muffins och brödbak, jag vill mer. Kanske är detta bara en start, vem vet. Jag lånade receptet härifrån.
Nougatbiskvier
200 g mandelmassa
1/2 dl socker
1 äggvita
Riv mandelmassa och blanda med socker och äggvitan. Jag vispade med en elvisp. Spritsa ut små
klickar och baka av ca 10 minuter på 175 grader.
klickar och baka av ca 10 minuter på 175 grader.
1 äggula
200 g smör
1,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 dubbelnougat (smält över vattenbad)
200 g mjölkchoklad (att doppa biskvierna i)
Blanda alla ingredienserna till smörkrämen och spritsa ut på undersidan av de avsvalnade mandeltopparna.
Ställ kakorna i frysen en stund medan du smälter chokladen. Doppa sedan alla kakorna i choklad.
Jag vet inte om det är allvarligt men jag var uppe innan sju idag (det har nog aldrig hänt en ledig lördag) och har väntat länge nu på att mitt Sh'bam passa starta.......
Jag vet inte om det är allvarligt men jag var uppe innan sju idag (det har nog aldrig hänt en ledig lördag) och har väntat länge nu på att mitt Sh'bam passa starta.......
Önskar er en fin dag.
Kram // A
Ha ha kan ju va åldern :) jag var uppe 6.20 och vet inte när jag sov längre än till 7.30 senast så mitt är helt säkert åldersbetingat ;( mums med hembakat !!! Xoxo /G
SvaraRaderaJisses! Ja, jisses är allt jag kan komma på att säga! Jag älskar choklad och mandelbiskvier är typ det godaste jag vet... jisses...
SvaraRaderaSer mumsigt goda ut och svåra... Älskar choklad.
SvaraRaderaHa en fin dag.
Kram Pia
Ojoj, det lät väääldigt gott! Annars brukar jag föredra biskvier med vaniljsmörkräm. Men det mesta går ner, haha!
SvaraRaderaÄlskar biskvier, de o en kopp kaffe, sen är jag lycklig....Kramisar Tina
SvaraRaderaMen fy bubblan vad gott det där såg ut då :)
SvaraRaderaSåg att du var inne och hälsade på mig så jag tänkte att jag gör detsamma.
Önskar dig en fantastisk lördagkväll :)
Kramen
Mumsfilibaba
SvaraRaderaMums :) kram Diana
SvaraRaderaMen ååh ser gudomligt gott ut! Har aldrig vågat mig på biskvier, är det trixit att göra dem?
SvaraRaderaÅh vad gott det där ser ut! Dubbelnougat OCH biskvier- match made in heaven ☺
SvaraRadera