onsdag 19 mars 2014

Vaniljrutor


Som ni vet älskar jag vaniljhjärtan, tror till och med att det är det bästa jag vet. Dessa rutor skulle smaka precis så men är betydligt enklare att göra. De var goda Men inte alls som favoriten. Det är ju svårt att efterlikna ett original oavsett vad det är.....
Men testa gärna, de är goda om vi inte jämför dom med vaniljhjärtan.

Vaniljrutor

250 g smör
5 dl mjöl
2 dl socker
2 msk vaniljsocker
1/2 msk bakpulver

Fyllning
2 ägg
1 dl kesella
2,5 dl creme fraiche
1,2 dl socker
1/2 msk vaniljsocker

Blanda allt till degen i en matberedare. Tryck ut hälften av degen i en ugnsform ca 15 x 20 cm (en halv plåt)
som är klädd med bakplåtspapper. Blanda allt till fyllningen och häll över degen. Resten av degen smulas över som en smulpaj. Grädda på 200 grader i ca 30 minuter. Skär sedan ut lagom stora rutor.

Massagen igår var välbehövlig, aj så ont men ack så skönt. Konstigt det där. Pigg (eller inte) som jag känner mig så känns det lite konstigt att det redan är onsdag....mitt i veckan. Helt magiskt.

Ha en helt underbar dag, det satsar jag på.
Kram // A


8 kommentarer:

  1. Hihi, jag kallar vaniljhjärtan för kriskakor. De går att äta om sötsuget blir galet starkt. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad säger du? Kriskakor? Det som är så galet gott.....

      Radera
  2. Himmel & pannkaka sååå gott det såg ut!!!
    Onsdagskram från Kate

    SvaraRadera
  3. Så gott! Bra med lite tips på nya kakor. Kram Stina

    SvaraRadera
  4. Vaniljhjärtan, ja det är ju bland det godaste som finns.

    SvaraRadera
  5. Citerar John Botvid: "Gottgottigottgott"!

    Kramar Anna

    SvaraRadera
  6. Mums, tokgillar vanilj kram Diana

    SvaraRadera
  7. Det provas nog i helgen, mums så gott det låter!!
    Kram

    SvaraRadera