Som ni vet älskar jag vaniljhjärtan, tror till och med att det är det bästa jag vet. Dessa rutor skulle smaka precis så men är betydligt enklare att göra. De var goda Men inte alls som favoriten. Det är ju svårt att efterlikna ett original oavsett vad det är.....
Men testa gärna, de är goda om vi inte jämför dom med vaniljhjärtan.
Vaniljrutor
250 g smör
5 dl mjöl
2 dl socker
2 msk vaniljsocker
1/2 msk bakpulver
Fyllning
2 ägg
1 dl kesella
2,5 dl creme fraiche
1,2 dl socker
1/2 msk vaniljsocker
Blanda allt till degen i en matberedare. Tryck ut hälften av degen i en ugnsform ca 15 x 20 cm (en halv plåt)
som är klädd med bakplåtspapper. Blanda allt till fyllningen och häll över degen. Resten av degen smulas över som en smulpaj. Grädda på 200 grader i ca 30 minuter. Skär sedan ut lagom stora rutor.Massagen igår var välbehövlig, aj så ont men ack så skönt. Konstigt det där. Pigg (eller inte) som jag känner mig så känns det lite konstigt att det redan är onsdag....mitt i veckan. Helt magiskt.
Ha en helt underbar dag, det satsar jag på.
Kram // A
Hihi, jag kallar vaniljhjärtan för kriskakor. De går att äta om sötsuget blir galet starkt. :)
SvaraRaderaVad säger du? Kriskakor? Det som är så galet gott.....
RaderaHimmel & pannkaka sååå gott det såg ut!!!
SvaraRaderaOnsdagskram från Kate
Så gott! Bra med lite tips på nya kakor. Kram Stina
SvaraRaderaVaniljhjärtan, ja det är ju bland det godaste som finns.
SvaraRaderaCiterar John Botvid: "Gottgottigottgott"!
SvaraRaderaKramar Anna
Mums, tokgillar vanilj kram Diana
SvaraRaderaDet provas nog i helgen, mums så gott det låter!!
SvaraRaderaKram