Ibland är det bara så gott med något lite enklare till middag. Omelett känns matigt men ändå lättare tycker jag. Här har jag gjort en omelett i ugnen med räkstuvning. Super smarr....
Ugnsomelett
1,5 msk vetemjöl
5 dl mjölk
4 ägg
2 krm salt
2 krm peppar
Smält smör till formen
Vispa ut mjölet i mjölken och tillsätt resten. Häll i den smorda formen och grädda i ca 25 minuter på 200 grader.
Räkstuvning
2 msk margarin
4 msk mjöl
2,5 dl matlagningsgrädde + 1 dl mjölk (vill man ha mindre fett går det att bara använda mjölk)
1 msk dill
salt och peppar
Smält margarin i en gryta och blanda i mjölet. Häll i vätskan och vispa till det kokat upp och blivit tjockt. Blanda i kryddor och dill. Häll över omeletten.
Häll sist över de nyskalade räkorna och servera med en sallad och ev en smörgås till.
Smaklig spis!
Kram // A
Älskar omelett :) Gott och enkelt. Ha en fin dag, kramen
SvaraRaderaJag älskar omeletter i alla former o smaker! Tack för receptet!
SvaraRaderaKRAM Anna
Så gott det ser ut! KRAM
SvaraRaderaOmelett äter jag ofta!! Gott och enkelt är det! Oftast har jag keso till mina omeletter det är smakens
SvaraRaderaKram och ha en bra dag!
Sandra
Mm det såg smarrigt ut ;) Xo /G
SvaraRaderaHåller med om lite lättare middagar! Det vill jag också ha ibland, ikväll har jag dock proppat i mig två portioner och sitter ändå här och är sugen på nåt litet att stoppa i magen!
SvaraRaderaKram jenny
Lätt, gott och snabbt att laga, sånt gillas.
SvaraRaderaSer riktigt gott ut.
Kram Pia
Älskar omelett så denna måste jag testa. Ha en underbar helg! Kram
SvaraRadera