onsdag 21 maj 2014

Kex till ostbrickan?



Jag testade att baka smörgåskex i går kväll och de blev jätte goda. Med smör och en skiva ost eller varför inte till ostbrickan och det där glaset med rött. Kanske något inför den stundande helgen för den börjar ju närma sig, eller hur?

Havrekex

100 g smör
1 dl mjölk
1,5 dl fiberhavregryn
1,5 dl rågflingor
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1,5 tsk socker
1,5 dl vetemjöl

Smält smör och blanda i mjölken. Blanda gryn och flingor i en bunke och slå över smör och mjölkblandningen. Låt svälla en kvart. Blanda sedan i övriga ingredienser. Blanda till en deg. Dela i två delar och kavla ut tunt. Ta ut runda kex med ett glas och nagga innan de läggs på plåt. Grädda ca 10 minuter på 200 grader. Låt svalna på galler. Njut efter en stund!

Nu känns det verkligen som sommar, det var så härligt i går. Nu på morgonen är det redan 12 grader och fåglarna är i full action. Hoppas det håller i sig ett tag.
Önskar er en fin onsdag.
Kram // A

11 kommentarer:

  1. Mums, det lät gott...! Till rabarbermarmeladen och brieosten!!!
    Visst ja, Lappskojs är hemgjord potatismos med saltat kött (salta biten på konserv kan användas om man vill) som man vispar upp i moset. Jättegott.
    Onsdagskram från Kate

    SvaraRadera
  2. De ser goda ut! Man måste ju ha nåt att lägga den smarriga osten på. :)

    SvaraRadera
  3. Älskar ju ostbricka men utan kex.....men kexen ser vädigt goda ut o bra att ha när man ska ha gäster. Kramisar Tina

    SvaraRadera
  4. Så gott att göra egna kex :-) här
    Är riktigt kvavt, kanske lika bra med en störtskur!!
    Kram Sandra

    SvaraRadera
  5. Men å vad de där såg goda ut.
    Jag har aldrig bakat kex men det börjar kanske bli dags att prova..;)
    Kram Katarina

    SvaraRadera
  6. Älskar kex och ost.
    Tack för receptet.

    Kram Pia

    SvaraRadera
  7. Vad spännande att baka kex. Det har jag aldrig gjort. Jag bakar ofta och mycket men detta var något helt nytt, kul! Tack för receptet!!

    kram CC

    SvaraRadera
  8. Mmm, vad härligt! Hembakade kex är så gott!

    SvaraRadera
  9. Det här måste jag prova , tack för tipset och receptet .
    Kram Erika

    SvaraRadera
  10. Så gott! Måste testa!

    Kram Anna

    SvaraRadera