torsdag 12 juni 2014

Källarfranska


Jag tror mig ju alltid att ha hittat det bästa receptet på bullar eller bröd haha. Då jag bara älskar nybakat så är jag ju inte speciellt kräsen om man säger så. Men dessa bullar var enkla att göra och goda även dagen efter. Hembakat tycker jag har en tendens att bli  lite torrt om det inte intas samma dag.

Källarfranska

25 g jäst
5 dl vatten
2 msk rapsolja
2 tsk salt 
1 msk socker
4 dl rågsikt
8-10 dl vetemjöl

Smula jästen i en bunke, slå över fingervarmt vatten. Rör så jästen blandas ut. Tillsätt övriga ingredienser. Blanda till en smidig deg. Låt jäsa 50 minuter. Dela degen i 4 delar och rulla ut varje del till en rulle. Dela i 8 delar. Doppa snittytan i vetemjöl och lägg på plåt. Jäs ytterligare i 30 minuter. Baka av på 200 grader i 10-12 minuter.

Ha en go dag. I morgon är det fredag (för er som missat det).
Kram // A

10 kommentarer:

  1. Kan bara instämma....hembakat är det bästa. Även om jag inte är gör så mkt bröd, men jag äter ju inte heller så mkt bröd, blir mest scones ngn kväll med lite gott te till. :-)
    Ha du också en kanondag..kramizz Laila

    SvaraRadera
  2. Ja vissa hembakta bröd blir torra efter en halvdag!
    Till Helgen ska jag baka foccacia, det är dränkta i olivolja och hinner inte torka ;-)
    Kram Sandra

    SvaraRadera
  3. Du har sån energi och pular en massa hemma, vad härligt din familj har det!

    SvaraRadera
  4. Det är inte mycket som slår doften av hembakat. Är ledig några dagar, så nu ska jag minsann får tummen ur o baka bullar. Kramisar Tina

    SvaraRadera
  5. Så gott! Tackar för alla goda recept du bjuder på! Kram Stina

    SvaraRadera
  6. Ja visst är det härligt att det snart är fredag (igen) veckorna går fort snart har vi midsommar och sen så vänder det igen... men nej så får vi inte tänka just nu ;-)

    Trevlig helg.

    kram
    Helen

    SvaraRadera
  7. Åh, tack för att du delar med dig! Jag är alltid på jakt efter bra recept :) Ha en fin dag!

    Kram Marie

    SvaraRadera
  8. God morgon :)
    Sparar detta då jag älskar att baka bröd. Kram och ha det bäst

    SvaraRadera
  9. Fredag, jippie! Inte missat, så skönt.
    Tack för bra recept, jag bakar inte så
    ofta, men ibland.
    Kramar och ha en skön helg/AM

    SvaraRadera
  10. Perfekt att kika in hos dig, alltid en massa goda och lätta recept :)

    Önskar dig en riktigt trevlig helg å idag är det fredag !
    Kram Pia

    SvaraRadera