onsdag 27 augusti 2014

Mandel och kubb


Inte är det hemligt att jag gillar torrisar. I alla fall när jag prata om kakor kanske jag ska förtydliga. Mandelkubbar är en kanske en gammal kaka men ack så smarriga om ni frågar mig och även om ni inte gör det så fick ni reda på det nu.

Mandelkubbar

7 dl mjöl
1,5 dl socker
2 tsk hjorthornssalt
6 rivna bittermandlar (jag använde essens som jag tycker blir godare smak ca 1 krm)
125 g smör
1 ägg
1,5 dl mjölk
pärlsocker att doppa i

Blanda alla ingredienser i matberedare till det går ihop. Rulla ut till en lång längd och dela i ca 2 cm tjocka bitar. Doppa i pärlsocker och lägg på bakplåtspappers klädd plåt. Grädda på 200 grader i ca 12 minuter. Godast nygräddade med blir bara ännu torrare dagen efter ;)

Glöm inte att le idag.
Kram // A

10 kommentarer:

  1. Det måste jag prova :)
    Kram

    SvaraRadera
  2. Åh det är en av mina favvisar ju.... Måste jag prova nån dag o baka själv ;) ler hela tiden kram G

    SvaraRadera
  3. Kan ju inte låta bli att le..:-)....när du har mandelkubb i inlägget...mmm såå gott!! :-) Kramizz Laila

    SvaraRadera
  4. Kul att läsa receptet på en klassiker!

    SvaraRadera
  5. Kubb med kall mjölk!
    Underbart gott=))

    Kram Hannis

    SvaraRadera
  6. Hej hej!
    hahahaaa jag dööör vilken rolig tröja...!!
    haha aa å hur tänkte du....hihi..barn är ju som barn är....;)
    den där riskokaren från tupperwear har jag med och jag kan inte koka ris utan den... såååå bra!!
    kram Katarina

    SvaraRadera
  7. Åh, mandelkubb- barndomsminne!
    Kram/Maria

    SvaraRadera
  8. Alltså mandelkubb! De är lätt en av mina favoritkakor... hmm... nu gjorde du ju mig supersugen på det.

    SvaraRadera