onsdag 24 september 2014

BOOOM

Nu smäller det!
Jag funderar en hel del och det är inte alltid jätte bra. Men jag tänker så här (det är mina tankar och är alltså inte vetenskapligt bevisat). Att alla vi människor har ett val, vi har inte samma förutsättningar. Det är jag medveten om men utifrån våra förutsättningar så har vi ett val hur vi lever våra liv. En individ väljer att göra på ett sätt med sitt liv, en annan väljer ett annat sätt. Acceptera det. Eller även om man inte kan det kan man i alla fall vara tyst om det och behålla det för sig själv.......vi behöver inte dela ut spydiga kommentarer till varandra (som kanske sårar mer än vad som märks) hela tiden. Det tror jag ingen mår bra av.
Du väljer själv hur du lever ditt liv!
Jag väljer själv hur jag lever mitt liv!
Vi behöver inte höra andras negativa åsikter så länge vi inte frågar efter dom.

Valen vi har är inte alltid enkla men vi har ändå ett val.
Med detta önskar jag dig en helt underbar dag. Ta hand om dig.
Kram // A

14 kommentarer:

 1. Just det!! If you can´t say something nice , say nothing at all.
  Bamsekram Petra

  SvaraRadera
 2. Jag har ju någon slags naiv syn på att det är ganska självklart. Hur andra väljer att leva sitt liv borde vara ganska ointressant i ens eget liv.
  Bra att du ryter till=))
  Kramen Hannis

  SvaraRadera
 3. Bra inlägg - man har alltid val.

  SvaraRadera
 4. Helt rätt! Tänker just som du, förstår inte att folk orkar lägga så mycket energi på hur andra väljer leva sitt liv. Hoppas det inte är något tråkigt du fått höra här på bloggen? Kram Pernilla

  SvaraRadera
 5. Lilla gumman, tag ett djupt andetag. De som har "åsikter" kanske inte själv mår så bra. Du är en fin o go tjej och dessutom väldigt begåvad, tänk bara så. Kram!!

  SvaraRadera
 6. Så sant det du skriver och alltid finns det någon/några som gottar sig i andras misslyckande

  Kram Sandra

  SvaraRadera
 7. Bäst att var och en reder sig själv!

  SvaraRadera
 8. Verkligen bra skrivet! Jag försöker välja att se saker positivt så gott jag bara kan!

  Kram Malin

  SvaraRadera
 9. Visst är det så.
  min smäll består i att jag sagt och representerat min kollegor i en fråga, men fått grym behandling för det av en kollega...
  Jättejobbigt är det.
  Men mitt val var att följa hjärtat då något gick fel, när någon gjorde som man inte får. Tufft att höra sanningen antagligen...
  Kram Anna

  SvaraRadera
 10. Har jag missat något? Vi är alla unika! I skolan möter jag hela samhället. Alla har vi tyvärr inte samma förutsättningar. Vi är olika men lika värdefulla!

  Styrkekram!! Anna

  SvaraRadera
 11. Amen!
  Och visst väljer man efter sina förutsättningar och annat just då, kanske hade gjort ett annat val ett år senare ;-) Men låt var och en välja "sköt dig själv och skit i andra".
  Kram J

  SvaraRadera
 12. Tänk om folk bara kunde fatta, att världen inte blir bättre om den enbart hade innehållit en typ av människor (gärna som är precis som den personen som gärna vill hitta fel och brister hos andra, tycker att andra borde göra som den själv, och saknar förståelse för att alla inte är som denne....).

  Världen mår bäst av ett gäng olika människor, med olika intressen och olika fokus. En salig blandning av människor med olika mål, visioner och vägar. Med egenskapen att vara schyssta mot varandra och acceptera varandras olikheter. Att se vinsten i att alla inte är lika.

  Säger som Ylva, "Det är coolt att vara snäll" och lägger till "och håll käften om du inte kan va det"

  SvaraRadera
 13. Alldeles rätt! Jag vet hur det känns! Något säger mig att du talar av egen erfarenhet.
  Kram Ingela

  SvaraRadera