tisdag 28 oktober 2014

Choklad och mandelskorpor



En enkel skorpa eller även kallad torris av mig är ju så gott. Man kan smurfa i sig bara så eller med en kopp kaffe efter maten, ja precis hur som helst egentligen. Dessa är väldans så spröda och goda. Prova vet jag.....

Choklad och mandelskorpor

150 g smör
2 dl socker
2 ägg
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 krm salt
2 dl sötmandel
1 dl chokladknappar

Sätt ugnen på 200 grader. Rör smör och socker luftigt. Rör i äggen, ett i taget. Blanda i mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt. Knåda sedan i mandel och choklad. Dela degen i sex delar och rulla ut längder och lägg på två plåtar. Grädda längderna i ca 12 minuter. sänk sedan temperaturen till 50 grader och torka skorporna med snittsidan upp i ca 1-1,5 timme.
Underbart!

Ha en riktigt go dag.
Kram // A 

14 kommentarer:

  1. Mmmmums! De är farligt goda! Har dock aldrig testat att baka själv!

    Kram Malin

    SvaraRadera
  2. Tack för receptet! Det där är en perfekt "gå bort present".
    Kram Hannis

    SvaraRadera
  3. Gillar verkligen dina recepttips! :-) Så nu Ytterligare ett till att testa, får nog bli till helgen. :-) Kramizz o ha en skön Tisdag/Laila

    SvaraRadera
  4. Det är väldigt läskande att läsa din blogg. Önskar jag kunde få en smakbit av allt du visar oss.
    Kram Petra

    SvaraRadera
  5. Det här receptet tackar jag för.
    Kram Mamma C

    SvaraRadera
  6. Mums så gott! Tack för alla goda recept du delar med dig av här :-)
    Kram
    Ingela

    SvaraRadera
  7. Biscotti är min favorit. Länge sedan jag bakade såna nu!

    SvaraRadera
  8. Mmm älskar de där godingarna, men jag gör dem på mandelmjöl så jag också kan äta dem. Kramisar Tina

    SvaraRadera
  9. Farligt gott!! Jag har en sort med saffran i som jag brukar göra i juletid...
    Kram J

    SvaraRadera
  10. Nu blev jag baksugen! Tack för receptet, det ska testas!
    Kram M.E

    SvaraRadera
  11. Mmmmmm så gott jag älskar att doppa torra kakor i kaffet
    Kram Sandra

    SvaraRadera
  12. Mums så gott att doppa dem i en kopp kaffe!

    KRAM Anna

    SvaraRadera
  13. Jag älskar skorpor, problemet är att jag inte kan sluta äta dom..kram Diana

    SvaraRadera
  14. Mmm vad gott! Jag som sitter här och är SÅÅÅ godissugen nu fick genast ett väldans abstinens efter något gott :).

    SvaraRadera