Siraps limpa
50 g smör
5 dl filmjölk
50 g jäst
2 dl sirap
2 tsk salt
6 dl vetemjöl
6 dl rågsikt
Smält smöret och bland i filen. Värm till 37 grader. Häll över den smulade jästen och blanda i övriga ingredienser. Blanda till en smidig deg. Låt jäsa till dubbel storlek. Knåda degen och forma till två bröd eller stort. Jäs ytterligare 40 minuter. Grädda på 200 grader i ca 35 minuter.
Jag har utgått från detta recept. En söt limpa som är ganska maffig och kanske extra god till helgens frukost.
I dag kör jag i gång en tidig fredag och japp.....fredagsfeelingen är total. Hur känner ni?
Kram // A
Äntligen fredag;) jippie!!ha en fin dag kram Gunilla
SvaraRaderaAbsolut fredags feeling, trots den väldigt tidiga morgonen här också. :-) Ha en jättefin dag! Kramizz Laila
SvaraRaderaHärligt med fredag. Den där limpan är nog nåt för mina killar. Kram Suss
SvaraRaderaGott med ost och en kopp kaffe!
SvaraRaderaFin fredag till dig! Kram Anna
Det ser ut som sånt bröd vi alltid åt nr jag var liten! Fast det var köpebröd... :)
SvaraRaderaMums så gott ! :) Kram
SvaraRaderaDet känns på jobbet att det är fredag..tjohoo!
SvaraRaderaMmm vad gott det är med sirapslimpa
Happy friday
Kram Sandra
Sirapslimpa bakade alltid min mormor när jag var liten, gud så gott det var. Ha en toppenfredag. Kramisar Tina
SvaraRaderaMums så gott. Ha en fin fredagskväll.
SvaraRaderaKram Mamma C
Så himla mumsigt.
SvaraRaderaMums så gott kram Diana
SvaraRaderaMums! Skön med lite helg!
SvaraRaderaSå gottit...
SvaraRaderaTack så ♡-ligt för Receptet!
Åhh vad sugen jag blev måste provas
SvaraRaderaKram