onsdag 25 mars 2015

Tankeövningar


Jag sitter och småler för mig själv. Ett tag nu har jag "övat" på en tanke som jag säger både till mig själv och andra när jag funderar (och det är ofta och på det mesta) och lägger energi på saker som kan hända eller kommer att hända. Vad är det värsta som kan hända? eller om det gäller människor jag möter, jag kan analysera varje ord jag sagt och varje rörelse jag gjort då tänker jag: Har jag barn ihop med denna person? Nä, dåså...... (om jag känner att det där blev inte riktigt bra och inte som jag tänk mig).
Hur har då detta gått för mig? Jo, jag är faktiskt lugnare då det ska hända nya saker och låter det bli som det blir, vad är det värsta som kan hända liksom. Hur jag funderar på andras uppfattning om mig jobbar jag vidare på ;)
Varför analysera saker hela tiden? En del saker går faktiskt att analysera i sönder. Kan det vara en arbetsskada tro?

Kram // A

8 kommentarer:

 1. Hihi, själv tänker jag inte så mycket på gott och ont :) kram Diana

  SvaraRadera
 2. Tänk så många myror man kan ha i skallen ibland. Men det där med tankeövning är inte dumt. Fortsätt med det :)
  Ha en fin dag.
  Kram Petra

  SvaraRadera
 3. Ja det är lätt att överanalysera, men ofta tror man nog att folk tänker mer än de gör. Och man är ju inte mer än människa brukar jag tänka!

  Kram Malin

  SvaraRadera
 4. Tror vi alla har en förmåga att överanalysera allt.. och tankeövning är nog ett bra sätt och borde fler av oss ta till sig ..för att bli lugnare inombords ..
  Sluta oroa oss över saker som inte ens kanske händer / hänt..
  Vilket bara tar tid och energi från det som kanske är viktigt i våra liv
  Härligt att du blivit lugnare
  Kram
  Sanna

  SvaraRadera
 5. Ah, jag kan också vara jäkligt duktig på att överanalysera. Främst om jag tror att någon tänker nåt negativt om mig.

  SvaraRadera
 6. Låter som kanongrej med tankeövningar, då det är såå lätt att överanalyser saker. :-/ Nog ngt som jag också skulle behöva ta tag i. :-) Kramizz o ha en fin onsdag/Laila

  SvaraRadera
 7. Ja vad är det värsta som kan hända, har du lyckats få mig att tänka ofta. Det fungerar faktiskt över förväntan . Tac för det tipset bästaste du <3 Xo / Gunilla

  SvaraRadera
 8. Ibland tänker man nog för mycket...
  Kram Sandra

  SvaraRadera