Lite äldre kaka som håller än. Så enkel, så torr och så god. Till kaffe men även utan faktiskt haha.
Mandelkubb
7 dl mjöl
1,5 dl socker
2 tsk hjorthornssalt
125 g smör
1 krm bittermandelarom
1 ägg
Blanda allt till en jämn smet. Rulla ut en rulle och dela i bitar. Doppa varje bit i pärlsocker och lägg på plåt. Grädda i 12-15 minuter i ca 225 grader.
Enkelt och supersmarr......
Önskar er en underbar fredag.
Önskar er en underbar fredag.
Kram // A
Tänk att en sådan tråkig kaka kan vara så god =)
SvaraRaderaKan man baka mandelkubb själv! När mamma inte bakade bullar köpte hon en påse mandelkubb. Älskade dem som barn! Tack för receptet!
SvaraRaderaKram Anna
Åh, nu tänker jag på min älskade mormor, som jämt doppade mandelkubb i sitt kaffe. Så gott, så gott...
SvaraRaderaKram från Kate
Åh mandelkubb är ju bara så gott verkligen, nu blev jag sugen på det, får nog allt köpa mig det en dag
SvaraRaderaKram Linda
Goda;) torra kakor är så gott!!! Kram
SvaraRaderaÅhh, mandelkubb så gott. Det var länge sedan jag gjorde sådana. Kraam Susanne
SvaraRaderaHuuu mandelkubb gillar jag absolut inte...får sånna där minnen till då jag var liten å inte vågade säga att jag inte gillade dem och pinade i mig...huuuuaaa... haha... däremot såg ditt brödrecept ut att vara något för mig och ååå va spännande med små vovvebebisar.
SvaraRaderaKram Katarina
Aaa, dessa skall jag prova! Jag älskar mandelkubbar, gärna med ett glas mjölk därtill. Kram Camilla
SvaraRaderaHaha, nä mandelkubb står inte högt i kurs hos mig. Kan riktigt känna hur den hänger i gommen fniss fniss!
SvaraRaderaFin bild i alla fall :-).
Kram Malin
Åh vad gott! Har aldrig kommit på tanken att jag kan göra det själv :-)
SvaraRaderaÄlskar den där torra saken! :)
SvaraRaderaMen man behöver banne mig doppa den i nått för att den inte ska fastna i halsen! :)
Kram
Åå mandelkubb fick jag alltid hos min farmor:) ser gott ut:) Kram Emma
SvaraRaderaKubbar är ju bara fantastiskt gott, ett glas mjölk till sen är det barndomsminnen som återupplevs:)
SvaraRaderaÄlskar mandelkubbar men har inte ätit det på typ hundra år....
SvaraRaderaKram J