tisdag 30 juni 2015

Rabarbersaft



Rabarbersaft

1,5 kg rabarber
2 citroner
30 g citronsyra
2 liter kokande vatten
ca 1 kg socker

Skölj och skär rabarbern i 5 cm långa bitar och lägg i en kastrull tillsammans med de skivade citronerna och citronsyran. Koka upp vattnet och häll över. Rör lite lätt runt.
Låt stå svalt i ca 24 timmar.
Sila i en vanlig finmaskig sil och rör i sockret. Koka och låt koka i fem minuter. Skumma av.
Låt svalna och häll upp på ren flaskor. Tre kvarts fyllda pet flaskor går att frysa med saft. 
Njut en varm sommardag.

Kram // A

12 kommentarer:

  1. Gott med rabarbersaft.
    Har du haft en bra dag?
    Ha en fin kväll
    Kram Linda

    SvaraRadera
  2. Säger bara...mmmm..så gott. I den här familjen går det åt mycket rabarber.
    Ha en fin kväll.
    Kram Petra

    SvaraRadera
  3. Så himla gott med rabarber saft.
    Kram Mamma C

    SvaraRadera
  4. Köper Brunnebys rabarbersaft. Så god! Kanske ska testa och göra min egen.

    Kram Anna

    SvaraRadera
  5. Friskt och läskande med rabarbersaft. Vilken söt flaska ❤ Kraaam Pia

    SvaraRadera
  6. Är ju så gott med rabarber saft :) Gjorde en sats för ett tag sedan men det är slut. Kram och ha en fin dag

    SvaraRadera
  7. Den lät riktigt god! Får jag nog gör när jag kommer hem :) Kram Pernilla

    SvaraRadera
  8. Så gottit ♡ ...
    Tack för detta receptet!

    SvaraRadera
  9. Vi har inga rabarber, det måste typ vara det som fattas i trädgården... :) (nähä, det är en massa vi inte har)

    SvaraRadera
  10. Så gott med rabarbersaft, extra gott när man själv gjort den!

    SvaraRadera
  11. Så gott ska göra din saft här hemma också måste ju testas :)
    Tack för recept och kramisar

    SvaraRadera
  12. Så gott med hemmagjord saft!

    SvaraRadera