Rabarbersaft
1,5 kg rabarber
2 citroner
30 g citronsyra
2 liter kokande vatten
ca 1 kg socker
Skölj och skär rabarbern i 5 cm långa bitar och lägg i en kastrull tillsammans med de skivade citronerna och citronsyran. Koka upp vattnet och häll över. Rör lite lätt runt.
Låt stå svalt i ca 24 timmar.
Sila i en vanlig finmaskig sil och rör i sockret. Koka och låt koka i fem minuter. Skumma av.
Låt svalna och häll upp på ren flaskor. Tre kvarts fyllda pet flaskor går att frysa med saft.
Njut en varm sommardag.
Kram // A
Kram // A
Gott med rabarbersaft.
SvaraRaderaHar du haft en bra dag?
Ha en fin kväll
Kram Linda
Säger bara...mmmm..så gott. I den här familjen går det åt mycket rabarber.
SvaraRaderaHa en fin kväll.
Kram Petra
Så himla gott med rabarber saft.
SvaraRaderaKram Mamma C
Köper Brunnebys rabarbersaft. Så god! Kanske ska testa och göra min egen.
SvaraRaderaKram Anna
Friskt och läskande med rabarbersaft. Vilken söt flaska ❤ Kraaam Pia
SvaraRaderaÄr ju så gott med rabarber saft :) Gjorde en sats för ett tag sedan men det är slut. Kram och ha en fin dag
SvaraRaderaDen lät riktigt god! Får jag nog gör när jag kommer hem :) Kram Pernilla
SvaraRaderaSå gottit ♡ ...
SvaraRaderaTack för detta receptet!
Vi har inga rabarber, det måste typ vara det som fattas i trädgården... :) (nähä, det är en massa vi inte har)
SvaraRaderaSå gott med rabarbersaft, extra gott när man själv gjort den!
SvaraRaderaSå gott ska göra din saft här hemma också måste ju testas :)
SvaraRaderaTack för recept och kramisar
Så gott med hemmagjord saft!
SvaraRadera