Jag bakar allt som oftast med kärlek men ibland blir det med lite extra kärlek. När det varmaste har lagt sig och det närmar sig kväll då är det lagom att ställa sig i köket för lite extra terapi. Denna gången i form av Hönökaka bakat på Villa Vången.
Hembakad Hönökaka
50 g smör
3 dl mjölk
25 g jäst
1/5 dl sirap
1 tsk salt
3 dl rågsikt
4-6 dl vetemjöl
Smält smör och värm mjölken till ca 37 grader. Häll över den smulade jästen. Blanda i sirap, salt och mjölet. Blanda till en smidig deg. Jäs i ca 50 minuter. Dela degen i fyra delar. Kavla ut varje del till runda kakor och avsluta med att kavla med en kruskavel. Låt jäsa ytterligare 30 minuter. Baka av på 250 grader i ca 6 minuter.
Jätte gott!
Kram // A
Smaksens vad gott!
SvaraRaderaJag bakar ofta ditt tunnbröd :-)
Kram Sandra
Mm ser gott ut, har faktiskt gått och funderat på att baka något bröd, kanske blir det här då. :-) Kramizz laila
SvaraRaderaSå gott med hönökakor, tack för receptet.
SvaraRaderaKram Mamma C
Mums, bakade också bröd häromdagen kram Diana
SvaraRaderaKul grej, det är nåt jag aldrig bakat!
SvaraRaderaÅh hembakad hönökaka, måste bara prova! Tack för tipset!
SvaraRaderaKram Jenny
Mina killar som äääälskar Hönökaka... Det här måste jag baka, tack för tipset. Kramisar Tina
SvaraRaderaÅhh så gott!!
SvaraRaderaKram
Så gottit & vilket vackert foto ♡ ...
SvaraRaderaHar bakat en del bröd, men aldrig hönökaka. Det verkade ju inte så svårt så det får jag prova framöver. Kram J
SvaraRadera